Skip to content

Gal Gadot va fi Regina cea Rea in noul film „Alba ca Zapada” produs de Disney. Actrita are 8 filme care urmeaza sa fie lansate sau filmate in urmatorii ani.

Dupa ce a fost numita una dintre cele mai bine platite actrite din Hollywood, Gal Gadot isi continua ascensiunea printr-un rol care o introduce in universul Disney. Actritra va juca rolul Reginei cele Rele din noul film „Alba ca Zapada” care o are pe Rachel Zegler in rolul principal.

Desi publicatiile de specialitate din Hollywood au speculat de ceva vreme ca Gadot este favorita pentru a juca rolul negativ din „Alba ca Zapada”, confirmarea a venit direct din partea actritei intr-un interviu pe care l-a acordat serile trecute la premiera filmului „Red Notice”. Anuntul oficial a fost intarziat deoarece Gadot, care are alte 7 proiecte pe care urmeaza sa le lanseze sau sa le filmeze in urmatorii 2 ani, trebuia sa isi faca liber in program si sa se sincronizeze cu echipa Disney care planuieste cel mai mare live action creat vreodata in jurul povestii „Alba ca Zapada”.

Filmul va fi regizat de Marc Webb cunoscut pentru o multime de videoclipuri muzicale realizate pentru Maroon 5, Green Day, Diddy, Miley Cyrus dar si pentru productiile „The Amazing Spiderman 1 si 2”, „500 days of summer” sau „Gifted”.

Proiectul se afla in lucru din 2016, va incepe filmarile in 2022 si a fost intarziat din 2 motive: procesul complex de casting al personajelor si realizarea coloanei sonore despre care Disney declara ca „trebuie sa fie memorabila”. Muzica va fi compusa de Benj Pasek si Justin Paul care au lucrat pentru cele mai apreciate musical-uri de succes din ultimii 5 ani: „La La Land”, „The Greatest Showman” si „Dear Evan Hansen”. Bineinteles ca vor include si cantecele deja cunoscute „Heigh-Ho”, „Someday My Prince Will Come” si „Whistle While You Work.” 

In privinta lui Rachel Zegler, cautarile pentru rolul Alba ca Zapada au duratcateva luni in careproducatorii au vazut sute deactrite. Publicatia Deadline mentioneaza ca au fost impresionati cand au vazut primele filmari cu Zegler in rolul din musical-ul „West Side Story” care va fi lansat in decembrie.

La numai 17 ani, Zegler a luat casting-ul pentru rolul Maria dupa ce regizorul Steven Spielberg a avut de ales dintre 30.000 de actrite. Filmul care spune povestea conflictului dintre doua grupari rivale din New York va fi lansat pe 10 decembrie, ii are in distributie pe Ansel Elgort si Rita Moreno si este asteptat sa fie unul dintre cele mai vizionate din ultimii ani.

Despre procesul de casting al lui Zegler si despre West Side Story puteti citi mai jos.

Pe langa „Alba ca Zapada” si „Red Notice” care va fi lansat pe 12 noiembrie, in care joaca alaturi de Dwayne Johnson si Ryan Reynolds, Gal Gadot are ale 6 proiecte in lucru sau in curs de lansare.

Gadot, un fost model israelian, fosta Miss Israel si-a construit cariera cu o rigoare de sportiv si acum este imaginea Wonder Woman – una dintre cele mai puternice si mai influente femei din cinematografia moderna.

Dupa „Red Notice” in regia lui Rawson Marshall Thurber despre care puteti afla mai jos, anul viitor o veti vedea pe Gal Gadot in „Moarte pe Nil” in regia lui Kenneth Branagh. In prezent, israelianca se afla in procesul de filmare al productiei „Heart of Stone” in regia lui Tom Harper care va fi lansat pe Netflix.

Anul viitor, Gadot o va juca pe Irena Sendler, eroina poloneza a celui de-al doilea Razboi Mondial, intr-un film finantat de Warner Bros.

Pentru urmatorii doi ani, va mai lucra si in filmul dedicat lui Hedy Lamarr care va fi lansat pe Apple TV+. Va avea rolul principal al lui Lamarr, o actrita legendara in anii ’40-’50 cand studiourile MGM o promovau drept „cea mai frumoasa femeie din lume” si o puneau in filme alaturi de cei mai frumosi actori ai vremurilor.

Tot in urmatorii 2 ani va filma si „Wonder Woman 3” si „Cleopatra„. Despre cel din urma, puteti citi mai jos, Gadot are si rolul de producator si va lucra alaturi de Patty Jenkins care a regizat cele doua filme „Wonder Woman”.

 

Desenul animat „Alba ca Zapada” bazat pe povestea Fratilor Grimm a fost lansat in 1937 si a fost primul lungmetraj animat lansat de Walt Disney, devenind una dintre cele mai importante productii cinematografice din istorie. 

Prima adaptare a povestii Alba ca Zapada a fost inspirata de filmele „Romeo si Julieta’ din 1936, de „Nosferatu” din 1922 si „The Cabinet of Dr.Caligari” (1920). Desi nu a castigat Oscarul in anul lansarii, Walt Disney a fost premiat un an mai tarziu cu o statueta Oscar si 7 trofee miniaturale pentru influenta productiei asupra cinematografiei globale. Charlie Chaplin il considera unul dintre cele mai importante filme din istorie iar succesul sau a inspirat studiourile MGM sa produca propriul film fantasy – Vrajitorul din Oz.

De atunci, Alba ca Zapada a ajuns pe marile ecrane de doua ori inca niciodata sub bagheta magica Disney: in 2012 prin „Mirror Mirror” cu Lily Collins in rolul principal si Julia Roberts in rolul mamei vitrege si in „Snow White and the Hunstman” cu Kristen Stewart si Charlize Theron.

Citește în continuare