Skip to content

Coloana sonora a sezonului 2 din „Bridgerton” va include coveruri dupa Nirvana, Madonna, Pink, Rihanna, Robyn, Alanis Morisette si Harry Styles.

Cu aproape 2 saptamani inaintea lansarii noului sezon „Bridgerton”, Netflix a dezvaluit lista melodiilor care vor fi incluse pe coloana sonora a serialului.

Showrunner-ul Chris Van Dusen alaturi de creatoarea seriei, Shonda Rhimes, au hotarat sa urmeze aceeasi reteta de succes a primului sezon din „Bridgerton” pentru sezonul al doilea. Astfel, coloana sonora va include hituri arhi-cunoscute care vor fi reinterpretate de orchestra si adaptate pentru a se potrivi cu perioada de epoca in care se desfasoara actiunea serialului.

In timp ce in primul sezon au fost create versiuni inedite pentru hituri precum „Bad Guy” al lui Billie Eilish, „Thank U, Next” al Arianei Grande sau „Wildest Dreams” al lui Taylor Swift, sezonul al doilea va include o gama mult mai diversa de artisti ale caror melodii au fost reorchestrate in intregime.

Chris Van Dusen a declarat ca „Am ales aceste cantece pentru motive foarte specifice. Fiecare dintre melodii este incredibil de puternica, profund emotionanta in felul propriu. De fiecare data incerc numeroase cantece pe care incerc sa le potrivesc cu fiecare scena in parte, pana gasesc piesa perfecta. In acest sezon, sunt mai mult decat incantat de lista noastra muzicala”.

Cele 10 melodii pe care le veti asculta in sezonul al doilea din „Bridgerton” au fost interpretate in mod original de artisti precum Nirvana, Madonna, Rihanna, Alanis Morisette, Harry Styles sau Miley Cyrus.

De la Nirvana veti asculta „Stay Away” in interpretarea Vitamin String Quartet, tot ei au recreat si „Dancing on my own” de la Robyn. Kris Bowers semneaza noua versiune pentru „Material Girl” a Madonnei dar si o piesa de tip Bollywood intitulata „Kabhi Khushi Khabie Gham”. De la Rihanna veti auzi „Diamonds” in versiunea cantata de Hannah V & Joe Rodwell, de la Alanis Morisette a fost aleasa „You Oughta Know” reinterpretata de Duomo care s-a ocupat si de „What About Us” al lui Pink, hitul „Sign Of The Times” al lui Harry Styles a fost recreat de Steve Horner, „How Deep is Your Love” al lui Calvin Harris & Disciples a fost inregistrata de Kiris iar „Wrecking Ball” al lui Miley Cyrus va fi lansat intr-o versiune Midnight String Quartet.

Elementul recognocibil contemporan care a fost introdus in universul „Bridgerton” adauga intregului serial o nota mult mai actuala, moderna si care rezoneaza cu publicul tanar care nu este cel mai mare fan al compozitiilor clasice.

Justin Kamps, supervizerul muzical al serialului, a declarat ca nu toate coverurile au fost create special pentru „Bridgerton”, unele existau anterior. Altele au fost alese impreuna cu coregraful seriei care decide melodia in functia de dansul care trebuie sa il execute actorii in timpul secventelor de bal, care sunt aproape in fiecare episod.

Pentru a utiliza unele coveruri, a fost nevoie de aprobarea artistului care a lansat melodia originala. Harry Styles pare sa fi fost cea mai dificila negociere care a fost dusa pentru coloana sonora a noului sezon insa Kamps a spus ca „in momentul in care echipa lui Harry Styles a semnat contractul, am fost foarte entuziasmat pentru este un mod atat de frumos in care a fost utilizata melodia originala. Si chiar nu ne-au spus ca le place in mod direct, si-au dat aprobarea si le place secventa. Abia astept sa vada si fanii acel episod.”

Kamps se gandeste deja la muzica din sezonul al treilea in care spera sa includa melodii precum „Happier” sau „Traitor” de pe albumul „Sour” al Oliviei Rodrigo, coveruri dupa „Levitating” sau „Don’t Start Now” de la Dua Lipa sau hiturile artistei Doja Cat.

Fiind bazat pe romanele scrise de Julia Quinn, serialul „Bridgerton” a fost creat de Shonda Rhimes si lansat de Netflix devenind unul dintre cele mai mari fenomene din ultimii ani. A influentat vanzarile de carti, muzica, colectii de moda si cultura pop in general.

In timp ce primul sezon s-a bazat in intregime pe romanul „Eu si Ducele” scris de Julia Quinn, sezonul 2 va fi inspirat din „Vicontele care ma iubea”, actiunea fiind plasata in anul 1814. Va spune povestea Lordului Anthony Bridgerton care se afla in cautarea unei sotii potrivite cu rangul lui nobiliar.

Desi in sezonul al doilea va juca si Phoebe Dynevor – Ducesa de Hastings – rolul principal il va avea Jonathan Bailey care interpreteaza rolul lui Anthony Bridgerton, fratele mai mare al lui Daphne si vicontele Bridgerton.

Condus de datoria lui de a sustine numele familiei, cautarea lui Anthony a unei debutante care sa indeplineasca standardele lui imposibile pare nefasta pana cand Kate (Simone Ashley) si sora ei mai mica Edwina (Charithra Chandran) Sharma sosesc din India. 

Cand Anthony incepe sa o curteze pe Edwina, Kate descopera adevarata natura a intentiilor sale – ideea unei relatii bazate pe iubire nu este pe lista lui de prioritati – si decide sa faca tot ce-i sta in putere pentru a opri posibila casatorie. Dar, facand acest lucru, meciurile dintre Kate si Anthony nu fac decat sa-i apropie, complicand lucrurile de ambele parti.

In Grosvenor Square, familia Featherington trebuie sa-l intampine pe cel mai nou mostenitor al proprietatii lor, in timp ce Penelope (Nicola Coughlan) continua sa navigheze prin multime, pastrand in acelasi timp cel mai profund secret fata de oamenii cei mai apropiati.

Din distributia noului sezon mai fac parte si Adjoa Andoh (Lady Danbury), Lorraine Ashbourne (Mrs. Varley), Harriet Cains (Philipa Featherington), Bessie Carter (Prudence Featherington), Shelley Conn (Mary Sharma), Nicola Coughlan (Penelope Featherington), Phoebe Dynevor (Daphne Basset), Ruth Gemmell (Violet Bridgerton), Florence Hunt (Hyacinth Bridgerton), Martins Imhangbe (Will Mondrich), Claudia Jessie (Eloise Bridgerton), Calam Lynch (Theo Sharpe), Luke Newton (Colin Bridgerton), Golda Rosheuvel (Queen Charlotte), Luke Thompson (Benedict Bridgerton), Will Tilston (Gregory Bridgerton), Polly Walker (Portia Featherington), Rupert Young (Jack), precum si Julie Andrews, care da glas personajului Lady Whistledown. 

Mai jos puteti admira trailerul si posterele care promoveaza noul sezon care va fi disponibil pe Netflix pe 25 martie.

Citește în continuare