Skip to content

(audio) Muzica din serialul Netflix Bridgerton. Coverurile cu cvartet de coarde dupa Maroon 5, Ariana Grande, Shawn Mendes, Taylor Swift, Billie Eilish si piesele originale

Din ziua de Craciun, Netflix in colaborare cu compania condusa de Shonda Rhimes (Anatomia lui Grey, Scandal) prezinta un serial de epoca, care aduce aminte de intrigile din “Mandrie si Prejudecata”, pe nume Bridgerton.

Filmul, totalmente fictiune, fara nicio pretentie de a urmari o realitate istorica, o urmareste  pe Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor), fiica cea mare a puternicei familii Bridgerton, care isi face debutul pe piata competitiva a mariajelor din inalta societate londoneza din perioada Regentei. Sperând sa calce pe urmele parintilor ei si sa gaseasca partida potrivita, dar si dragostea adevarata, Daphne pare sa aiba, initial, perspective de neegalat. Dar, pe masura ce fratele ei mai mare incepe sa excluda potentiali pretendenti, incepe sa piarda teren in fata celorlalte pretendente.

Cum vorbim de foarte multe baluri de epoca, serialul are o desfasurare impresionanta de costume spectaculoase in culori pastel, dar si un playlist in care e muzica originala compusa special pentru film de Kris Bowers (Bad Hair, When They See Us), precum si 6 coveruri dupa unele dintre cele mai cunoscute hituri contemporane, reinterpretate cu cvartet de coarde pentru a avea o nota simfonica.

Iata fata in fata piesele originale si adaptarile pentru cvartet de coarde

thank u, next – Vitamin String Quartet – Ariana Grande

Girls Like You – Vitamin String Quartet – Maroon 5 – Girls Like You ft. Cardi B

In My Blood – Vitamin String Quartet – Shawn Mendes

bad guy – Vitamin String Quartet – Billie Eilish

Strange (feat. Hillary Smith) – Kris Bowers- Celeste

Wildest Dreams – Duomo – Taylor Swift 

Kris Bowers este un muzician nominalizat la premiile Grammy si castigator a mai multor premi Emmy. Este absolvent al uneia dintre cele mai prestigioase universitati de arte din lume, Juilliard, este pianist si compozitor. Are 31 de ani si a scris muzica pentru Jay Z, Kanye West, Jose James.

Citește în continuare