Skip to content

La 60 de ani de la infiintare, The Rolling Stones vor sustine un turneu in Europa in vara acestui an. Ii veti puteti asculta in Viena, Paris sau Amsterdam.

The Rolling Stones au anuntat datele pentru turneul aniversar de 60 de ani de la infiintarea trupei. In timp ce majoritatea artistilor au stat departe de scena in ultimii 2 ani, „SIXTY” va fi  al doilea turneu sustinut de rockerii britanici de la inceputul pandemiei, dupa o serie de concerte desfasurate in SUA anul trecut.

Turneul european va avea loc in vara lui 2022, va include 14 spectacole in 10 tari care au fost alese pentru a pastra distanta cat mai mare fata de conflictul din Ucraina. Se va desfasura in Europa Centrala si Occidentala, cel mai apropiat oras de Romania fiind Viena.

Primul concert din seria „SIXTY” va avea loc in Madrid pe 1 iunie si va marca prima serie de concerte in Europa de la moartea chitaristului Charlie Watts in luna august a anului trecut, acesta fiind unul dintre membrii fondatorii ai trupei legendare. Acesta a fost inlocuit de Steve Jordan.

The Rolling Stones va canta in Liverpool pentru prima data in 50 de ani, spectacolul fiind urmat de 2 concerte in Hyde Park din Londra la care este asteptat cea mai numeroasa audienta. Trupa britanica a avut succes si anul trecut cu turneul american care a vandut peste 500.000 de bilete.

Pe langa teritoriul britanic, vor mai canta in Madrid, Munchen, Amsterdam, Bern (Elvetia), Milano, Bruxelles, Viena, Lyon, Paris, Stockholm si Gelsenkirchen (Germania). Mai multe informatii despre bilete veti gasi aici.

In timp ce un comunicat de presa a confirmat faptul ca setlistul turneului va include hituri precum „(I Can’t Get No) Satisfaction” sau „Paint It Black” dar si melodii nelansate pana acum alaturi de o noua scenografie, Mick Jagger a scris pe Twitter: „Abia astept sa va vad pe toti pe tot parcursul verii”.

Pentru a va convinge de energia si efervescenta de care The Rolling Stones dau dovada pe scena in continuare (Mick Jagger si Keith Richards au 78 de ani fiecare iar Ronnie Wood are 74 de ani), puteti urmari mai jos un concert sustinut in toamna trecuta in turneul american.

Mai jos veti gasi lista completa a oraselor in care The Rolling Stones vor ajunge in turneul din aceasta vara.

IUNIE

01 – Wanda Metropolitano Stadium – Madrid, Spania

05 – Olympic Stadium – Munchen, Germania

09 – Anfield Stadium – Liverpool, UK

13 – Johan Cruijff ArenA – Amsterdam, Olanda

17 – Wankdorf Stadium – Bern, Elvetia

21 – San Siro Stadium – Milano, Italia

25 – American Express Presents BST Hyde Park – Londra, UK

IULIE

03 – American Express Presents BST Hyde Park – Londra, UK

11 – King Baudouin Stadium – Bruxelles, Belgia

15 – Ernst Happel Stadium – Viena, Austria

19 – Groupama Stadium – Lyon, Franta

23 – Hippodrome ParisLongchamp – Paris, Franta

27 – Veltins-Arena – Gelsenkirchen, Germania

31 – Friends Arena – Stockholm, Suedia

Trupa The Rolling Stones a fost formata in 1962 iar de-a lungul timpului a lansat 25 de albume care s-au vandut in peste 240 de milioane de exemplare.

The Rolling Stones in turneu in noiembrie 2021

Cel mai nou single The Rolling Stones, „Scarlet”, a fost lansat la inceputul lunii august. Piesa a fost inclusa pe varianta remasterizata a albumului „Goats Head Soup” (1973), care a avut lansarea pe 4 septembrie. Albumul va cuprinde si piesele „Criss Cross” si „Ghost Town”, o compozitie originala, pe care trupa le-a anuntat de curand.

Infiintat in 1962 la Londra, grupul britanic a lansat 30 albume de studio, care au fost vandute in aproximativ 200 de milioane de copii pe plan mondial. „Their Satanic Majesties Request” (1967), „Beggars Banquet” (1968), „Let It Bleed” (1969), „Sticky Fingers” (1971), „Exile on Main St” (1972), „It’s Only Rock ‘n Roll” (1974), „Tattoo You” (1981), „Steel Wheels” (1989), „Voodoo Lounge” (1994) si „Bridges to Babylon” (1997) sunt printre cele mai cunoscute albume ale trupei. Grupul britanic a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame in 1989.

Anul trecut, trupa britanica a deschis primul magazin dedicat fanilor, unde se gasesc haine, masti cu grafica formatiei, ochelari de soare, dar si colectia de discuri a acestora.

Magazinul RS No.9 poate fi gasit la numarul 9 pe Carnaby Street, una dintre cele mai aglomerate strazi din centrul Londrei, celebrul cartier Soho.

Concertul sustinut de trupa The Rolling Stones pe plaja Copacabana in cadrul turneului „A Bigger Bang” a fost remixat, reeditat si remasterizat si va fi disponibil pentru prima data integral, momentan cu precomanda in diverse formate, inclusiv DVD, SD Blu-ray si LP.

„A Bigger Bang Live On Copacabana Beach” a avut loc pe 18 februarie 2006 si a fost un eveniment istoric, cu un public de peste 1,5 milioane de spectatori, acesta a fost unul dintre cele mai mari concerte gratuite din istorie.

Citește în continuare