Skip to content

Filme romanesti in Movie Go Unlimited. Recomandarile urban.ro: „Buna, ce faci?” si „6,9 pe scara Richter”

Suntem la cateva zile distanta de debutul Festivalului de Film de la Cannes unde Romania are filme in competitie si, unde de-a lungul anilor, a castigat cele mai importante premii pentru cinematografia independenta.

Celebram acest moment cu cateva recomandari de filme romanesti pe care le gasiti in Movie Go Unlimited de la Orange, filme care acopera intreaga gama de emotii a relatiilor umane, dar si o parte din istoria noastra contemporana.

Daca ati spus vreodata ca vreti sa avem si noi comedioare romantice, in genul celor cu Meg Ryan si Tom Hanks, sa stiti ca exista in cinematografia contemporana un film foarte simpatic si foarte fin care se incadreaza acestor cerinte: “Buna, ce faci?”, o poveste despre o iubire virtuala in care un cuplu cu identitati online diferite de viata reala ajunge sa se converseze pe net din camerele separate ale aceluiasi apartament.

Filmul ii are in rolurile principale pe Ionel Mihailescu (care poate fi vazut la Teatrul Odeon) si pe Diana Voicu in ipostaza cuplului care are peste 20 de ani de casnicie cuminte, asezata, fara infidelitati.  Cand amandoi descopera magia conversatiilor via internet si isi gasesc un partener de flirt, dinamica relatiei de acasa se schimba si apar tensiuni si ingrijorari pe care nu au curaj sa le exprime. Are loc si o intalnire fata in fata intre cei din spatele avatarurilor din online si spectatorii zambesc la morala pe care o lasa sa se inteleaga intamplarea.

E un film cald, foarte frumos filmat, foarte colorat ca imagine, o comedioara romantica desteapta si cu talc, de vazut intr-un week end cu inghetata alaturi ca un mic party in familie.

„Buna, ce faci?” a fost lansat in 2010 cu foarte mare succes in cinematografe, iar acum il gasiti aici pe Movie Go Unlimited.

Urban.ro va mai face o recomandare de film romanesc care iese din tipare, un film scris si regizat de Nae Caranfil care e o garantie pentru comediile destepte care spun mult mai multe decat pare ca anunta replicile la prima vedere: „6,9 pe scara Richter

Filmul are in prim plan tot o situatie dintr-un cuplu – avem un actor (Laurentiu Banescu) care pregateste premiera unui musical si e foarte stresat, plus sotia acestuia, amuzanta in actiunile ei conduse de gelozie (e interpretata de Maria Obretin cea care a fost si sotia personajului lui Serban Pavlu din serialul Umbre). Cand tatal actorului apare dupa decenii de absenta in stresul din viata actorului, totul capata efecte foarte comice.

Ca fapt divers, intr-un interviu pentru urban.ro, Maria Obretin povestea despre efectele rolului ei din acest film “Unul dintre cele mai frumoase momente a fost in 2016, in Piata Unirii din Cluj, cand am vazut „6,9 pe scara Richter”, regizat de Nae Caranfil, alaturi de mii de oamenii. Jucam un personaj cu foarte multe probleme – KITTY, geloasa, crizata, haioasa, labila, absurda, tot timpul la limita. A doua zi ma plimbam prin Cluj si a venit un tânar domn la mine si mi-a spus ‘‘Buna ziua, v-am vazut aseara in film. Personajul dumneavoastra exista!!! E sotia mea! Vino, hai, sa te prezint! (a luat-o de mâna pe tânara care statea câtiva pasi mai in spate si mi-a prezentat-o): Ea e KITTY, asa face, jur!’’   

6,9 pe scara Richter” e un film la care se rade mult si va va oferi un moment de relaxare in familia dvs. Il gasiti aici in Movie Go Unlimited.

In aplicatie mai aveti cateva filme romanesti, mici capodopere care au ramas in istoria cinematografiei noastre contemporane: “Dupa dealuri” (regia Cristian Mungiu, o poveste dupa controversatul caz Tanacu care i-a adus lui Cristian Mungiu premiul pentru scenariu la Festivalul de film de la Cannes in 2012, iar actritelor din rolurile principale – Cosmina Stratan si Cristina Flutur, premiul pentru cele mai bune actrite), „Occident” si „Amintiri in Epoca De Aur”, partea 1 si 2 ( scurte povestiri amuzante despre lucrurile stranii pe care le-am trait in comunism), “Marti, dupa Craciun” ( regia Radu Muntean, o poveste despre un moment de infidelitate intr-un cuplu), “Portretul Luptatorului la tinerete” ( regia Constantin Popescu, o poveste despre un grup de rezistenta anti comunista care a activat in Muntii Fagaras, in care veti vedea o parte importanta barbatii noii generatii de actori)

Aici puteti descoperi toate aceste filme. 

Daca esti client Orange Romania, ai acces la canale TV, filme si seriale in aplicatia Orange TV Go sau pe site-ul tvgo.orange.ro. Optiunea Movie Go Unlimited este inclusa in abonamentele de voce mobila de minimum 10 euro/luna, dar se poate activa si separat, pentru 1 euro/luna. Detalii despre aceasta optiune pot fi gasite aici

Citește în continuare