Skip to content

Special Urban TIFF: Maria Obretin, actrita, ‘‘Buna ziua, v-am vazut aseara in film. Personajul dumneavoastra exista!!! E sotia mea!”

Urban.ro a lansat prima carte despre un festival, “20 de ani de TIFF. Echipa, actori & invitati”, care poate fi descarcata gratuit de aici.

“20 de ani de TIFF. Echipa, actori & invitati” contine zeci de povesti emotionante de la cei care au creat festivalul, dar si de la actori si regizori pentru care prezenta in festival a insemnat un punct de cotitura in cariera, un proiect realizat cu sprijinul Lidl Romania.

Iata amintirile Mariei Obretin care, dupa prezenta in proiectul “10 pentru FILM” in 2013, viata i s-a schimbat. A devenit sotia lui Relu (Serban Pavlu din serialul Umbre), dar si nevasta semi isterica cu care barbatii si-au identificat consoartele din „6,9 pe scara Richter”, regizat de Nae Caranfil.

Pe Maria o vedeti in Bucuresti in teatru independent si in cateva productii de la Teatrul Bulandra.

“ E greu sa alegi momentele cele mai frumoase de la TIFF. 

De obicei, cum pasesti in Cluj, te apuca o stare de efervescenta, intri in starea TIFF- alergi, filme, evenimente, intâlniri, petreceri, epuizare, bucurie, suflet plin. 

Unul dintre cele mai frumoase momente a fost in 2016, in Piata Unirii, când am vazut „6,9 pe scara Richter”, regizat de Nae Caranfil, alaturi de mii de oamenii. Jucam un personaj cu foarte multe probleme – KITTY, geloasa, crizata, haioasa, labila, absurda, tot timpul la limita. A doua zi ma plimbam prin Cluj si a venit un tânar domn la mine si mi-a spus ‘‘Buna ziua, v-am vazut aseara in film. Personajul dumneavoastra exista!!! E sotia mea! Vino, hai, sa te prezint! (a luat-o de mâna pe tânara care statea câtiva pasi mai in spate si mi-a prezentat-o): Ea e KITTY, asa face, jur!’’   


La TIFF am trait si bucuria lansarii primelor episoade din sezoanele 2 si 3 din „Umbre”, cu multe emotii, cu oamenii nerabdatori, veniti de la sute de kilometri sa ne vada, cu o energie teribila. Erau minunate reactiile celor din sala, cum se bucurau de replici, de faptul ca revad personajele (dupa pauza dintre sezoane). Acest combo UMBRE-TIFF a ramas in sufletul meu. 

Publicul de la TIFF e un public special, educat, generos, sensibil. E o bucurie pentru un actor sa aiba experienta vizionarii propriului film alaturi de acest public! Multumesc, TIFF! 


Am facut parte din proiectul 10 pentru FILM in 2013, la prima lui editie. Mi s-a parut o idee foarte buna, faceam teatru dar cochetasem foarte putin cu lumea filmului. Au fost câteva zile in care am cunoscut multi oameni, am invatat multe, am avut tot felul de intâlniri care s-au dovedit folositoare. Programul 10 pentru FILM pune pentru câteva zile un reflector pe tine. Ce se intâmpla dupa aceea depinde foarte mult de tine, fireste. Dar si de noroc. 

Se pare ca reflectorul aprins a avut efect. Haloul acela de lumina a ramas cumva. In 2014 am fost chemata la doua castinguri, le-am luat si am facut aceste doua proiecte foarte importante pentru mine, „Umbre” si „6,9 pe scara Richter”

Da, e important sa stie lumea ca existi, e important sa te stie directorul de casting si sa ii apari in minte atunci când are un nou proiect. Programul 10 pentru FILM te pune in legatura cu oamenii din industrie, intr-o atmosfera prietenoasa, relaxata. De aici, se poate intâmpla orice!”

Puteti citi mai multe amintiri ale actorilor prezenti in TIFF de-a lungul anior din cartea “20 de ani de TIFF. Echipa, actori & invitati” pe care o puteti descarca gratuit de aici.

“20 de ani de TIFF. Echipa, actori & invitati” este un proiect realizat cu sprijinul Lidl Romania care este partener TIFF de multi ani; regasiti LIDL in sectiunea TIFF Film Food – unde filme care au trimiteri la gastronomie sunt insotite de cine gandite si pregatite de chef-i premiati.

In acest an in Piata Unirii din Cluj, fix langa Lounge-ul TIFF, se afla un Lidl HUB cu produse proaspete si gustari din gama Alesto, perfecte pentru vizionarile in aer liber.

Citește în continuare