Skip to content

(video) Primul trailer al filmului „Persuasiune”, adaptarea romanului lui Jane Austen. Dakota Johnson are rolul principal alaturi de Richard E.Grant, Cosmo Jarvis si Henry Golding.

Regizoarea de teatru Carrie Cracknell isi face debutul in lungmetraj cu o adaptare dupa Jane Austen – „Persuasiune”. Filmul care va fi lansat pe Netflix pe 15 iulie o are ca protagonista pe Dakota Johnson, cunoscuta pentru seria „Fifty Shades of Grey”.

„Persuasiune” este povestea lui Anne Elliott, o nonconformista cu o mentalitate moderna care traieste impreuna cu familia ei de snobi, aflata in pragul falimentului. Atunci cand Frederick Wentworth, barbatul pe care l-a lasat sa plece, revine pe neasteptate in viata ei, Anne trebuie sa decida daca vrea sa lase trecutul in urma sau daca prefera sa-si asculte inima odata cu aceasta noua sansa.

In timp ce Dakota Johnson o joaca pe Anne Elliott, considerata drept una dintre cele mai mature eroine ale lui Jane Austen, capitanul Frederick Wentworth este jucat de Cosmo Jarvis, tatal ei este Sir Walter Elliot jucat de Richard E.Grant, sora ei mai mare este Elizabeth (Yolanda Kettle), sora ei mai mica este Mary (Mia McKenna-Bruce), cea mai buna prietena a raposatei ei mame, Lady Russell (Nikki Amuka-Bird) fiind si persoana care a incurajat-o pe Anne sa rupa logodna cu Wentworth cu multi ani in urma. In acelasi timp, atentia lui Anne este captata si de nou-venitul Henry Golding.

Filmarile au avut loc pe parcursul a 2 luni, intre mai si iulie 2021 iar producatorii din partea Netflix au declarat ca nu ar trebui sa va asteptati la o adaptare in stilul clasic al dramelor de epoca precum „Mandrie si prejudecata”. Trailerul promite un film cu o estetica inspirata din perioada Regentei dar cu twist-uri moderne asa cum ati vazut in „Enola Holmes”, disponibil tot pe Netflix.

In trailerul de mai jos, Anne vorbeste direct cu spectatorii, uitandu-se in camera si facand cu ochiul in timp ce bea vin direct din sticla.

Romanul „Persuasiune” a fost publicat in 1818, la 6 luni dupa moartea lui Jane Austen. A fost adaptat de mai multe ori pentru cinematografie, una dintre productii fiind filmul de televiziune din 2007, cu Sally Hawkins.

Un alt film bazat pe acelasi roman, “Persuasion”, este acum in productia Searchlight Pictures. Acrita Sarah Snook face parte din distributie. Acest film este regizat de Mahalia Belo, iar scenariul este scris de Jessica Swale.

Productia are un potential neobisnuit pentru Netflix: atat regizoarea cat si cei doi scenaristi se afla la primul lungmetraj din carierele lor si la prima productie cu buget de Hollywood.

Carrie Craknell regizeaza „Persuasion” pe un scenariu adaptat de Ron Bass si Alice Victoria Winslow. In timp ce Bass este la primul lungmetraj din cariera, Winslow are experienta ca actrita in cateva productii modeste. Craknell este regizoare de teatru cunoscuta pentru cateva productii filmate ale National Theatre din Londra dar si pentru spectacolul „Sea Wall/ A Life” de pe Broadway in care i-a condus pe Jake Gyllenhall si Tom Sturridge catre primele nominalizari la premiile Tony din cariera. „Persuasion” este primul lungmetraj din cariera, singura experienta similara a mai avut-o in 2012 cand a regizat scurtmetrajul „Nora” in care a jucat si rolul principal.

Cosmo Jarvis a mai jucat in filme de epoca precum „Lady Macbeth” in 2016 cu Florence Pugh in rolul principal, in 3 episoade din „Peaky Blinders” in 2019 si in seria „My mother and other strangers” din 2016 dar si in Sci-Fi-ul lansat anul trecut pe HBO (despre care puteti aici aici).

Bine-cunoscuta pentru franciza „Fifty shades of grey”, Dakota Johnson a aparut recent in „Our Friend” si „The Lost Daughter” in regia lui Maggie Gyllenhaal dupa romanul cu acelasi nume scris de Elena Ferrante iar in curand o veti vedea in „Am I OK?” in regia lui Stephanie Allynne si Tig Notaro.

Daca sunteti fani ai scrierilor lui Jane Austen, mai jos puteti descoperi un tur virtual gratuit in casa in care a locuit in ultimii ani de viata, inclusiv in momentul in care a scris „Persuasiune”.

In plus, mancarurile preferate ale autoarei sunt acum disponibile intr-o noua editie a cartii de bucate semnate de Martha Lloyd. Gasiti si o serie de retete frantuzesti ca “Blanch Mange”, “Jaune Mange” din “Mandrie si Prejudecata”.

Citește în continuare