Skip to content

Printul Harry nu-si va mai lansa autobiografia controversata anul acesta, fiind amanata a doua oara. Toate contractele semnate de Harry si Meghan, inclusiv Netflix si Spotify, sunt incerte pentru ca nu au livrat ce au promis.

Autobiografia Printului Harry, una dintre cele mai asteptate si controversate aparitii editoriale ale acestui an, nu va mai fi lansata in acest an, asa cum a fost promisa initial. Informatiile speculate anterior de presa britanica au fost confirmate zilele trecute de lipsa cartii din lista oficiala de lansari importante a Penguin Random House, editura care va publica memoriile lui Harry.

Anuntata in 2020 drept „o poveste de viata spusa din suflet”, autobiografia Printului Harry ar fi urmat sa fie lansata initial pe 31 august 2022 cand se aniverseaza 25 de ani la decesul mamei sale, Printesa Diana. 

Dupa interviurile acordate in public in ultimii 2 ani, apropiatii Palatului Buckingham si ai Reginei Elizabeta se temeau de aparitia cartii deoarece dezvaluirile Printului Harry ar putea crea o noua criza a monarhiei britanice. Dupa informatia legata de amanarea lansarii, membrii Casei Regale pot respira usurati pentru o vreme.

Specialistii regali considera ca amanarea lansarii sau mai concret lipsa titlului editorial din lista promotionala Penguin Random House este una din multiplele probleme pe care le au Meghan si Harry in privinta contractelor de zeci de milioane de euro pe care le-au semnat dupa plecarea din Familia Regala.

Anterior, reprezentantii editurii au declarat ca memoriile vor fi lansate in aceasta toamna. 

Dupa aparitia informatiilor conform carora lansarea a fost amanata pentru anul viitor, jurnalistii de la The Sun on Sunday au cerut o pozitie oficiala din partea editurii si li s-a raspuns ca: „Nu punem toate cartile pe lista aceea asa ca nu exista nimic de extrapolat din asta.” Astfel, pozitia editurii nu exclude amanarea cartii si, mai mult, nu confirma nimic legat de viitorul acesteia.

In mod obisnuit, editura include cele mai importante titluri si cei mai cunoscuti autori in lista de lansari. Singurele exceptii sunt lansarile de tip surpriza care sunt anuntate cu cateva zile sau saptamani inainte. In cazul cartii lui Harry, nu se aplica aceasta strategie de marketing deoarece contractul dintre Ducele de Sussex si Penguin Random House a fost anuntat inca de anul trecut si nu ar reprezenta o noutate.

Printul Harry a anuntat ca lucreaza la carte inca din 2020, alaturi de autorul-fantoma JR Moehringer, castigator al unui Premiu Pulitzer pentru un articol publicat in Los Angeles Times. 

Cand a inceput campania de promovare pentru lansarea cartii, Ducele de Sussex a declarat ca „scriu aceasta carte nu ca printul care m-am nascut, dar ca barbatul care am devenit”. Din moment ce protocolul regal interzice orice tip de expunere a vietii intime a familiei Reginei Elizabeta – deoarece monarhia a prosperat pe baza misterului si a discretiei – cercul de monarhisti apropiati Palatului Buckingham sunt ingrijorati de posibilele informatii scandaloase care ar putea fi facute publice de Harry.

Dupa seria de interviuri acordate unor podcasturi, dar mai ales interviul acordat lui Oprah – despre care puteti citi mai jos – in care Printul Harry a dat vina pe copilaria lui, pe modul in care a fost crescut pentru toate problemele pe care le are, frica monarhistilor este ca Harry o va ataca pe Camilla, Ducesa de Cornwall si viitoare Regina-Consort, mama lui vitrega.

La capatul opus se afla speculatiile conform carora Harry ar fi decis sa amane lansarea cartii pentru a nu umbri festivitatile de celebrare ale Jubileului de Platina ale bunicii sale, Regina Elizabeta. Anul 2022 a fost declarat de britanici ca fiind „Anul Jubileului”.

Intre timp, toate contractele de zeci de milioane de euro semnate de Ducii de Sussex sunt incerte in acest moment. Desi existau planuri concrete pentru lansarea continutului original produs de ei pentru Netflix si Spotify, pana acum nu au lansat nimic.

Parteneriatul cu Spotify a fost anuntat in decembrie 2020 iar pana in prezent, cu exceptia unei emisiuni de sarbatori lansate in perioada respectiva, nu a aparut niciun alt produs al Ducilor de Sussex iar presa a speculat ca directorii companiei ar fi fost deranjati de lipsa de interes a Printului Harry si a lui Meghan in crearea de continut. Initial, erau anuntate „o serie de materiale care se vor intinde pe intreaga perioada a anului 2021” dar primul lor podcast ar urma sa fie lansat in vara acestui an.

In plus, jobul Printului Harry la BetterUp, o companie de „mental fitness” din Silicon Valley care l-a angajat drept consultant pe probleme de sanatate mintala – Chief Impact Officer – in 2020, este de asemenea nesigur dupa ce angajatii companiei au spus ca in cei 2 ani trecuti de la semnarea contractului, nu au interactionat cu acesta.

Citește în continuare