Skip to content

Michelle Obama lanseaza o carte despre cum sa navigam mai usor prin vremurile actuale, pline de nesiguranta: „The Light We Carry: Overcoming in Uncertain Times”. Cartea lansata anterior, „Becoming”, a fost cea mai bine vanduta carte in 2018 in SUA.

Michelle Obama, fosta Prima Doamna a Americii, a anuntat o noua carte, despre care aceasta mentioneaza ca va oferi „povesti noi si reflectii despre schimbare, provocare si putere”, dupa cum au declarat editorii ei, citati de  publicatia People.

„The Light We Carry: Overcoming in Uncertain Times” va fi publicata pe 15 noiembrie si este a doua carte semnata de Michelle Obama, dupa bestseller-ul de memorii „Becoming”, care a fost lansata in noiembrie 2018 si tradusa de editura Litera cu titlul de „Povestea mea”.

Anuntul oficial pentru aceasta a doua carte a fost facut chiar de Michelle Obama pe retelele sociale, intr-un video, focusul fiind pe canalizarea frustrarii datorate lumii in care traim in ceva pozitiv.

Cartea este descrisa de Michelle Obama ca un set de instrumente si o colectie de perspective si practici pe care le-a adunat de-a lungul anilor pentru a se mentine echilibrata. Astfel de obiceiuri si principii includ inceperea zilei/conversatiilor cu bunatate, puseuri de energie si inconjurarea cu un grup mic de prieteni si mentori de incredere, dupa cum mentioneaza publicatia People.

Cunoscuta pentru umor, dar si pentru compasiunea si candoarea ei, Michelle Obama va aborda subiectele presante care cuprind peisajul politic si social actual, in special probleme legate de rasa, gen si vizibilitate, „incurajand cititorii sa treaca de frica, sa gaseasca putere in comunitate si sa traiasca cu indrazneala”, potrivit People.

Cartea va fi lansata de Penguin Random House la nivel global pe 15 noiembrie, la patru ani după „Becoming”.

„Becoming” este povestea calatoriei lui Michelle Obama din copilaria din partea de sud a Chicago-ului pana la experientele sale ca Prima Doamna de culoare a SUA. Cartea a fost tradusa in 50 de limbi si a fost vanduta in peste 17 milioane de exemplare in toate formatele din intreaga lume, potrivit editorului.

Pe Netflix, puteti vedea filmul documentar intim despre viata, sperantele si legaturile umane ale primei doamne a SUA, Michelle Obama, din timpul turneului literar pentru cea mai vanduta biografie „Becoming” („Povestea mea”), care s-a desfasurat in 34 de orase in perioada 2018-2019.

Documentarul este regizat de Nadia Hallgren si prezinta povestile oamenilor pe care Michelle Obama i-a cunoscut in timpul turneului de promovare a cartii, care a fost gestionat de promotorul american Live Nation si a avut amploarea unui turneu rock, cu un sir de date toate sold-out.

Dupa incheierea mandatului de presedinte, sotii Obama si-au lansat o companie de productie, Higher Ground Productions.

Prima lor productie, „American Factory”, de Julia Reichert si Steven Bognar, a castigat in 2020 premiul Oscar pentru cel mai bun documentar. Tot in 2020, compania a lansat si filmul „Crip Camp: A Disability Revolution”, regizat de James LeBrecht si Nicole Newnham si au in plan si alte proiecte, inclusiv o serie-drama intitulata „Bloom”, care se desfasoara in lumea modei din New York-ul postbelic.

In 2021, Michelle Obama a aparut intr-un program produs de Netflix pentru copii, „Waffles & Mochi”. Acesta este un serial in zece episoade produs de sotii Obama prin Higher Ground Productions, unde sunt puse in scena doua marionete care merg prin toata lumea pentru a afla povesti gastronomice si a invata sa gateasca cu ingrediente proaspete.