Skip to content

Angelina Jolie va fi Maria Callas intr-un film despre viata celebrei soprane. Anul trecut au fost publicate scrisori in care Callas vorbea despre abuzurile sexuale la care a fost supusa.

Angelina Jolie va fi Maria Callas intr-un film despre viata celei mai mari cantarete de opera din lume, regizat de Pablo Larrain cel care si-a facut un brand din a lua mari personalitati istorice si a le aduce in filme cu actrite spectaculoase ale momenetului.

Intitulat „Maria”, filmul spune povestea tumultoasa, frumoasa si tragica a vietii celei mai mari cantarete de opera din lume, retraita si reimaginata in ultimele ei zile din Parisul anilor 1970.

Callas a fost o soprana de origine americana si una dintre cele mai faimoase cantarete de opera din secolul XX. Nascuta in Manhattan, s-a format la opera in Grecia la varsta de 13 ani, iar mai tarziu s-a mutat in Italia pentru a-si continua cariera. De-a lungul anilor, s-a confruntat cu miopia care a lasat-o aproape oarba si cu multiple scandaluri in viata personala si profesionala. A avut o rivalitate intensa cu cantareata de opera italiana Renata Tebaldi, plus o aventura cu Aristotel Onassis (care s-a casatorit mai tarziu cu Jacqueline Kennedy Onassis).

Pablo Larraín este de altfel, regizorul care a facut filmul Jackie cu Natalie Portman in rolul principal, despre viata lui Jacqueline Kennedy Onassis.

„Sa am sansa de a combina cele mai profunde si personale doua pasiuni ale mele, cinematograful si opera, a fost un vis mult asteptat”, a declarat Larraín. „Sa fac acest lucru cu Angelina, o artista extrem de curajoasa si curioasa, este o oportunitate fascinanta. Un adevarat dar”.

„Iau foarte in serios responsabilitatea fata de viata si mostenirea Mariei. Pablo Larraín este un regizor pe care il admir de mult timp. Sa mi se ofere sansa de a spune mai mult din povestea Mariei impreuna cu el si cu un scenariu scris de Steven Knight este un vis”, a declarat Jolie.

Cele doua biografii anterioare ale lui Larraín, „Spencer”, de anul trecut, cu Kristen Stewart in rolul printesei Diana, si „Jackie”, din 2016, cu Natalie Portman in rolul lui Kennedy Onassis, au obtinut ambele nominalizarila Oscar la categoria cea mai buna actrita pentru cele doua actrite principale. Apreciatul regizor a primit, de asemenea, o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun film intr-o limba straina pentru drama istorica chiliana „No” din 2012, prima nominalizare pentru aceasta tara.

Viata Mariei Callas a fost inspiratie si pentru filme dar si pentru teatru sau spectacole multi media.

Monica Bellucci a interpretat-o pe Callas intr-un spectacol de teatru, tot asa cum artista Marina Abramovic i-a dedicat o expozitie multimedia in care soprana romanca, Adela Zaharia (stabilita la Berlin) o interpreta pe Callas.

Anul trecut a aparut o biografie noua a Mariei Callas in care au fosts publicate fragmente din scrisorri care vorbesc despre abuzurile la care o supunea Onasis si santajul familiei ei.

Potrivit lui autoarei Lyndsy Spence, in 1966, violenta omului de afaceri i-a pus in pericol viata: “Detalii dintr-un jurnal al unei prietene apropiate, arata ca Onassis a drogat-o, mai ales pentru a o abuza sexual, ceea ce astazi ar fi fost considerat un viol”.

Intr-o scrisoare catre secretara sa, Callas a marturisit: “Nu as vrea ca el (Onassis) sa ma sune si sa inceapa iar sa ma tortureze”.

In legatura cu relatia pe care o avea cu sotul ei, Maria Callas scria: “Sotul meu inca ma sacaie, dupa ce mi-a furat mai mult de jumatate din bani, dupa ce am pus totul pe numele sau, de vreme ce eram casatoriti, am fost naiva sa ma incred in el”. Il descrie ca pe “ratat”, scriind ca “pozeaza intr-un milionar care nu are niciun ban”.

Citește în continuare