Skip to content

Noua carte a lui Michelle Obama este in top vanzari la o saptamana de la lansare. Volumul „Lumina din noi” este tradus si in limba romana

„The Light We Carry”, tradus in limba romana „Lumina din noi”, este cea mai recenta carte semnata de fosta prima doamna a Americii, Michelle Obama. Acest al doilea volum este deja in top vanzari la doar o saptamana de la lansare, dupa ce precedentul sau volum „Becoming”, a devenit una  dintre cele mai bine vandute carti din toate timpurile – un milion de exemplare vandute in prima zi de la lansare.

„Lansata pe 15 noiembrie, noua carte se bazeaza pe luptele personale ale lui Michelle Obama din ultimii ani, oferind ceea ce ea numeste un set de instrumente si de strategii pentru a-ti pastra speranta si optimismul in momentele de cumpana.

Inspirandu-se din experientele sale de mama, fiica, sotie, prietena si prima-doamna, cartea ne impartaseste obiceiurile si principiile pe care le-a dezvoltat pentru a se adapta cu succes la schimbare si a depasi obstacole din cele mai diverse.

Plecand de la momentul pandemiei, despre care Michelle Obama spune ca a fost o perioada dificila pentru ea, intrebarile celorlalti si indoielile din propria ei minte au determinat-o in cele din urma sa scrie „The Light We Carry”.

In „Lumina din noi”, Michelle Obama le ofera cititorilor o serie de povesti si de reflectii pline de miez despre schimbare, provocari si putere, incluzand in acestea convingerea ei ca, atunci cand aprindem lumina din noi pentru ceilalti, putem lumina bogatia si potentialul lumii din jurul nostru, descoperind adevaruri mai profunde si noi cai spre progres.

Totodata, cu umorul care o caracterizeaza, cu onestitate si compasiune, exploreaza si probleme legate de rasa, gen si vizibilitate, incurajand cititorii sa isi invinga frica, sa gaseasca forta in comunitate si sa traiasca cu curaj.

Editura Litera a publicat simultan cu toate celelalte tari acest volum, iar varianta de audiobook in limba engleza este povestita chiar de fosta Prima Doamna.

Pe Netflix, puteti vedea filmul documentar intim despre viata, sperantele si legaturile umane ale primei doamne a SUA, Michelle Obama, din timpul turneului literar pentru cea mai vanduta biografie „Becoming” („Povestea mea”), care s-a desfasurat in 34 de orase in perioada 2018-2019.

Documentarul este regizat de Nadia Hallgren si prezinta povestile oamenilor pe care Michelle Obama i-a cunoscut in timpul turneului de promovare a cartii, care a fost gestionat de promotorul american Live Nation si a avut amploarea unui turneu rock, cu un sir de date toate sold-out.

Dupa incheierea mandatului de presedinte, sotii Obama si-au lansat o companie de productie, Higher Ground Productions.

Prima lor productie, „American Factory”, de Julia Reichert si Steven Bognar, a castigat in 2020 premiul Oscar pentru cel mai bun documentar. Tot in 2020, compania a lansat si filmul „Crip Camp: A Disability Revolution”, regizat de James LeBrecht si Nicole Newnham si au in plan si alte proiecte, inclusiv o serie-drama intitulata „Bloom”, care se desfasoara in lumea modei din New York-ul postbelic.

In 2021, Michelle Obama a aparut intr-un program produs de Netflix pentru copii, „Waffles & Mochi”. Acesta este un serial in zece episoade produs de sotii Obama prin Higher Ground Productions, unde sunt puse in scena doua marionete care merg prin toata lumea pentru a afla povesti gastronomice si a invata sa gateasca cu ingrediente proaspete.

Citește în continuare