Skip to content

(galerie foto) Noi imagini de la filmarile ultimului sezon al seriei „The Crown”. Primele fotografii cu noul actor care il joaca pe Printul Harry.

Zilele trecute, distributia si echipa de filmare a serialului The Crown au fost surprinsi la filmarile pentru al saselea si ultimul sezon al productiei. Va invitam sa descoperiti printre putinele imagini din culisele seriei in care sunt reunite toate personajele principale, dar si primele fotografii cu noul actor care joaca rolul Printul Harry.

Filmarile pentru „The Crown” sezonul 6 au inceput inca de anul trecut si au fost reluate zilele trecute in Londra cand a fost recreata celebrarea aniversarii nuntii de aur a reginei Elisabeta si a printului Philip din 1997.

Distributia — condusa de Imelda Staunton, a treia si ultima actrita care joaca rolul regretatei regine Elizabeth a II-a in serial — a fost fotografiata in Greenwich, in zona de sud a Londrei unde au filmat o secventa in care membrii familiei regale se duc la slujba la Westminster Abbey.

In timp ce Staunton poarta o tinuta asemanatoare cu vestimentatia reginei din 20 noiembrie 1997, Jonathan Pryce apare in rolul Printului Philip salutand publicul prezent. Evenimentul recreat are o importanta simboliac, fiind prima aparitie a intregii familii regale la Westminster dupa inmormantarea Printesei Diana care a avut loc in luna septembrie a aceluiasi an.

In imagini mai apar si Dominic West in rolul Printului Charles, Claudia Harrison in rolul Printesei Anne, Lesley Manville in rolul Printesei Margaret si Marcia Warren in rolul Reginei Mama. Printre ceilalti membri ai familiei regale portretizati in scena se numara Printul Edward, Printul Andrew si sotul Printesei Anne, Sir Tim Laurence.

Alaturi de acestia sunt Ed McVey, in rolul Printului William, si un actor neidentificat pana acum in rolul Printului Harry, fiind primele fotografii cu noul actor care il joaca pe Ducele de Sussex.

Desi distributia „The Crown” se schimba la fiecare doua sezoane, in cazul Printilor Harry si William situatia va sta diferit in sezoanele 5 si 6 deoarece cronologia povestii acopera perioada in care acestia trec prin adolescenta si ajung la maturitate. Astfel, pe parcursul sezonului vor exista cel putin 2 sau 3 actori diferiti care vor juca rolurile acestora.

Se stie deja ca Printul William va fi jucat in viitor si de Rufus Kampa in timp ce prima si singura actrita distribuita in rolul lui Kate Middleton va fi Meg Bellamy.

Ca parte a aniversarii nuntii de aur, Regina Elisabeta si Printul Philip au participat la un pranz la Banqueting House din Londra. In cadrul evenimentului, regina a tinut un discurs in care a trecut in revista „cincizeci de ani remarcabili”.

La o zi dupa moartea printului Philip, pe 10 aprilie 2021, familia regala a impartasit cu publicul larg omagiul adus de regina sotului ei in cadrul sarbatoririi nuntii lor de aur din 1997, fiind considerat un moment semnificativ in istoria regala.

Se asteapta ca sezonul al saselea sa inceapa cu evenimentele din jurul mortii Printesei Diana.

In luna octombrie a anului trecut, actrita Elizabeth Debicki a fost surprinsa la filmari, revenind in rolul Printesei Dianei, intr-o tinuta care aminteste de cea pe care Diana a purtat-o cu o zi inainte de a muri. Cu toate acestea, Netflix a declarat pentru The Sun ca „Momentul exact al impactului accidentului nu va fi aratat”.

Ultimul sezon „The Crown” va acoperi perioada din 1996 si pana la inceputul anilor 2010, implicand faptul ca serialul va include povestea de dragoste a lui William si Kate. Premiera va avea loc la sfarsitul acestui an.

Cel mai recent sezon al seriei – al cincilea – a fost cel mai intens criticat de pana acum, producatorii fiind acuzati ca exagereaza evenimente istorice in cautarea senzationalului.

Concentrandu-se in mare masura pe deznodamantul dintre Printesa Diana, interpretata de Debicki, si Regele Charles (pe atunci Print de Wales), portretizat de West, sezonul 5 a prezentat o serie de puncte slabe ale familiei regale. Printre acestea s-au numarat destramarea casatoriei dintre Charles si Diana, controversatul interviu Panorama al regretatei regine si faimoasa convorbire telefonica „tampongate” dintre Rege si actuala Regina Consort, pe atunci cunoscuta sub numele de Camilla Parker Bowles. 

Printre critici s-au numarat si Dame Judi Dench, o apropiata a regelui Charles si a Camillei, care a catalogat serialul drept „crud si jignitor”, amestecand realitatea si fictiunea.

La randul lui, fostul prim-ministru britanic Sir John Major a criticat o scena care il arata pe acesta purtand o conversatie cu printul Charles despre posibilitatea ca regina sa abdice, pe care a calificat-o drept „o prostie rauvoitoare”.

Multi au criticat si faptul ca filmarea scenelor premergatoare mortii printesei Diana la Paris a fost insensibila, la fel si faptul ca serialul a fost lansat la scurt timp dupa moartea Reginei Elizabeth a II-a.

Citește în continuare