Skip to content

Peste 100 de mii de voturi exprimate in prima saptamana de votare pentru „Destinatia Anului 2023 in Romania”. Puteti vota pana pe 7 aprilie.

In prima saptamana de votare pentru competitia „Destinatia Anului 2023 in Romania”, peste 100 de mii de voturi au fost exprimate pentru destinatiile inscrise in concurs. Competitia este stransa pentru primele pozitii și cu posibilitatea ca oricare dintre destinatiile inscrise sa revendice un loc pe podium.

Proiectul dezvoltat de Prima TV si sustinut de Fuzetea isi doreste sprijinirea comunitatilor locale in efortul lor de afirmare ca puternice branduri turistice atat pentru publicul din Romania, cat si pentru cel international.

In urma nominalizarilor primite din partea publicului, peste 100 de destinatii turistice din Romania s-au inscris formal in Clubul Destinatia Anului. 60 dintre acestea se lupta in noua categorii.

Cea mai disputata categorie este „Atractii Cultural-Educative”, categorie prezentata de BCR. Competitia este una extrem de stransa in acest moment, cu o diferenta de mai putin de 100 de voturi intre detinatoarele primelor trei locuri din clasament: Palatul Culturii Iași, Cetatea de Scaun a Sucevei și Castelul Corvinilor. Celelalte destinatii participante in categorie – Castelul Bran sau Muzeul ASTRA, Live Music Summer Camp Brezoi, Muzeul Maramureșului, Cetatea Oradea sau Museum of Romanian Records lupta intens pentru a caștiga sprijinul publicului și pentru a urca in top.

In categoria „Orașe care inspira”, batalia pentru locul 1 se da intre finalistele de anul trecut, Iași și Brașov, insa Oradea, Constanta, Timișoara sau Ramnicu Valcea caștiga și ele tot mai mult teren.

In categoria „Comori naturale”, prezentata de Asociatia de Ecoturism din Romania,  Tinutul Zimbrului, judetul Neamt, Tara Dornelor și Tara Hategului ocupa deocamdata primele trei locuri. Urmeaza destinatii precum Colinele Transilvaniei, Padurea Craiului, Muntii Apuseni, Geoparcul Carpaterra, Eco Maramureș sau Baile Tușnad.

In categoria „Taramuri cu istorie și traditie”, Tinutul Manastirilor din Bucovina conduce momentan in clasament, dar batalia este stransa cu Taramul Sfintilor Botoșani și cu Tara Fagarașului.

In categoria „Statiuni turistice”, batalia pentru primul loc se da pentru moment intre Calimanești și Mamaia, urmate de Rodna, Polovragi, Ocnele Mari, Vama Buzaului și Sacuieu.

In categoria „Parcuri de distractie și aventura”, Dino Parc Rașnov, Dinosaur World Transylvania și Zaga Zaga se lupta pentru primul loc in categorie, iar Paradis Land Neptun sau Brizo pot prinde un loc pe podium daca iși mobilizeaza sustinatorii.

Competitia este foarte stransa și la categoria „Resort-uri”, poza momentului arata Green Village Resort, Teleferic Grand Hotel și Dana Resort ocupand primele trei pozitii, urmate indeaproape de Bacolux Koralio și Alma Health & Spa Retreat.

In categoria „Boutique”, prezentata de EpicVisits.com, Conacul Archia, Casa de sub munte se afla in fruntea clasamentului dar avand un avans fragil fata de Conacul lui Maldar, Atra Doftana și Pleiada Boutique Hotel, Hadar Chalet, Akasha Wellness Retreat, Castle Hotel Daniel și Royal Boutique Hotel.

La categoria „Experiente Gastronomice”, prezentata de Asociatia Gastro Local, Casa Terra și Valea Verde Retreat se lupta pentru primul loc, urmate indeaproape de Punct gastronomic local Bilbor, Gastro Local Mihaela Bulboaca, Maridor, Restaurant Kibut, Gastro Local Delia Gal și Gastro Local Alina Tonie.

Cu 100,000 de voturi exprimate in primele 7 zile de votare, și inca 10 zile ramase pana la incheierea acestei etape, rezultatele momentului pot fi oricand rasturnate daca va sustineti orasul pe platforma destinatiaanului.ro.

Mobilizarea comunitatii din jurul unei destinatii poate inclina balanta decisiv. Votul publicului va conta pentru una sau doua treimi din scorul total, alaturi de o treime obtinuta prin votul unui juriu format din peste 100 de experti și lideri de opinie, și de o treime obtinuta  prin opinia publica nationala reprezentata in premiera prin rezultatele Cercetarii Sociologice Destinatia Anului.

Palatul Culturii din Iași va fi scena pe vor fi anuntate destinatiile turistice caștigatoare in fiecare categorie in cadrul Galei Destinatia Anului 2023, prin sustinerea Primariei Municipiului Iași ca Gazda și Partener Principal. Toate cele noua destinatii caștigatoare in categoria lor vor fi prezentate in cadrul emisiunii „Destinatia Anului” pe PrimaTV, incepand cu Iunie 2023.

Prima TV prezinta Destinatia anului in vara lui 2023, un proiect realizat alaturi de Fuzetea.

Astfel, destinatiile caștigatoare vor fi prezentate in cadrul a 10 emisiuni dedicate proiectului. Vedetele Prima TV, Livia Graur, Daniel Osmanovici, Andreea Berecleanu, Irina Gologan, Marina Nitoiu fac parte din juriul care va vota destinatiile caștigatoare. 

Clubul Destinatia Anului sustine destinatiile turistice din Romania in efortul lor de afirmare ca branduri puternice in industria turistica. Clubul organizeaza evenimentul anual Competitia Destinatia Anului, care premiaza cele mai bune destinatii turistice din Romania in fiecare an. Mai multe informatii despre Clubul Destinatia Anului și Competitia Destinatia Anului pot fi gasite pe site-ul www.destinatiaanului.ro.

Citește în continuare