Skip to content

13 femei il acuza pe actorul Gérard Depardieu de comportament sexual nepotrivit. Actritele care fac acuzatiile au lucrat cu Depardieu intre 2004 si 2022.

Intr-un raport detaliat publicat de site-ul francez de investigatii Médiapart astazi, actorul gerard Depardieu este acuzat de comportament sexual nepotrivit.

Médiapart a precizat ca acuzatiile au fost legate de unsprezece filme si seriale din perioada 2004 – 2022. Printre productii s-au numarat comedia „Big House”, „Dumas” si serialul politist Netflix „Marseille”.

Avocatii lui Depardieu spun ca unele dintre relatari par sa se bazeze pe „evaluari foarte subiective si/sau judecati morale”.

„El neaga in mod oficial toate acuzatiile susceptibile de a cadea sub incidenta dreptului penal”, au spus avocatii intr-o declaratie emisa in numele lui Depardieu pentru Médiapart.

O serie de regizori si producatori implicati in productiile citate in raport au emis, de asemenea, declaratii prin care neaga ca ar fi stiut orice asemenea actiuni ale lui Depardieu.

Médiapart a precizat ca descoperirile au fost rezultatul unei anchete care a durat mai multe luni si care a fost declansata de zvonuri care sunt prezenta de multa vreme in spatiul public cu privire la modul in care Depardieu trateaza femeile.

Cele 13 acuzatoare se adauga actritei franceze Charlotte Arnould, care a depus oficial acuzatii de viol impotriva actorului in 2018.

Actrita, al carei tata a fost un vechi prieten al actorului, l-a acuzat pe Depardieu ca a violat-o de doua ori in conacul sau din Paris in vara anului 2018, dupa ce a mers la el pentru sfaturi de actorie. 

Cazul se afla in prezent in curs de solutionare in instantele franceze, dupa ce o incercare de anulare a acuzatiilor a fost respinsa.

In raportul Mediaport sunt oferite marturii detaliate, unele dintre ele provenind de la acuzatoare anonime si  se denunta o obisnuinta in cadrul industriei cinematografice si de televiziune de a inchide ochii la actiunile lui Depardieu.

„De-a lungul diferitelor relatari, aceeasi scena parea sa se repete. Este vorba de actrite, make-up artisti si membri ai echipei”, se mentioneaza in raport. „Ele marturisesc ca au fost pipaite… o mana pe fese, intre picioare, pe coapse sau pe stomac; precum si la propuneri sexuale obscene.”

Raportul a spus ca aceste incidente au fost deseori inlaturate pe platou cu rasete si cu aceeasi fraza atunci cand femeile s-au plans: „Oh, bine, e doar Gérard!”

De asemenea, raportul noteaza ca multe dintre acuzatoare nu au iesit in fata la momentul faptelor lui Depardieu, de teama unei reactii negative care le-ar putea face sa nu mai lucreze din nou.

Publicarea acuzatiilor a avut loc la cateva zile dupa ce redactorul-sef al Médiapart, Ewdy Plenel, a ajuns pe prima pagina a ziarelor dupa ce s-a aflat ca a depus o plangere pentru violenta impotriva regizoarei-actrite Maïwenn Le Besco, al carei film Jeanne du Barry, cu Johnny Depp in rolul principal, va deschide anul acesta Festivalul de film de la Cannes.

Plenel a declarat ca nu a avut niciodata relatii personale cu Maïwenn.

Site-ul Médiapart a publicat reportaje amanuntite despre acuzatiile de agresiune sexuala impotriva regizorului Luc Besson, fostul sot al lui Maiwenn si tatal celui mai mare copil al ei. Besson a negat cu tarie rapoartele la momentul respectiv.

Citește în continuare