Skip to content

Balenciaga surprinde din nou cu o geanta de lux realizata in intregime din prosoape. Pretul este de 1.100 de euro.

Casa de moda Balenciaga lanseaza o geanta realizata din prosoape de hotel la pretul de 1.100 de euro. Ideea este inspirata de turistii care isi doresc sa poarte mereu o parte din vacanta cu ei.

Articolele neconventionale Balenciaga — gandite si realizate de designerul Demna Gvasali — isi propun sa provoace ideea traditionala a luxului ca avand un aspect exterior sofisticat sau extravagant. Ideile pornesc dintr-un sarcasm al directorului de creatie al brandului, idei care rezoneaza foarte bine in randul publicului tanar si foarte tanar care este atras de divertisment si glume in stilul TikTok.

In timp ce alte branduri produc bunuri de lux care arata banal dar sunt realizate din materiale foarte scumpe, Balenciaga opteaza pentru un produs care arata ieftin, realizat din materiale ieftine, pretul urias fiind dat de logo-ul casei de moda care este imprimat la vedere.

Pe de o parte, accesoriul este considerat mai degraba minimalist tinand cont de alte produse Balenciaga. Este parte a unei noi campanii de reorientare catre produse de uz casnic sau cotidian care sunt recreate intr-un mod banal, din materiale accesibile, la preturi exagerate.

Intitulata „Jumbo Tote Bag”, geanta poarta marca „Balenciaga Hotels & Resorts” si este realizata in intregime din prosoape asemanatoare calitativ cu cele regasite in majoritatea hotelurilor europene.

Pretul gentii se situeaza in jurul a 1.100 de euro, fiind disponibila in nuante de alb si negru. Include un buzunar interior cu fermoar, unul peticit — toate acestea fiind realizate din tesatura de bumbac — si captuseala din panza de bumbac.

Geanta este fabricata in Italia, masoara aproximativ 65 de centimetri in lungime, 35 in inaltime si 12 in latime, fiind destul de spatioasa atat pentru articolele de toaleta dar si covorasul de yoga, ochelarii de soare, papucii de plaja si alte obiecte de care ati putea avea nevoie pentru o zi de vacanta intr-un loc exotic. Pe scurt, ar putea fi utilizata ca o geanta de plaja. Poate fi achizitionata de aici.

In ultimii ani, in industria modei se remarca o tendinta a ridicarii banalului la nivel de lux, de la stropitori la pungi de gunoi si, mai nou, la celebra punga maro de hartie utilizata la cumparaturi in supermarket.

Specialistii in moda considera ca Balenciaga a popularizat aceasta tendinta, punctul culminant constand in genti de piele realizate sub forma unor pungi de gunoi. Mai multe exemple veti descoperi mai jos.

Devenita virala zilele trecute in lumea modei, geanta Bottega Veneta a creat controversate prin aspectul sau umil si pretul piperat: 2500 de dolari sau 2250 de euro.

Citește în continuare