Skip to content

400 de lansari de carte si reduceri la un milion de volume la Salonul de Carte Bookfest 2023. Evenimentul va avea loc intre 24 si 28 mai la Romexpo, vor fi lansate 3.000 de titluri noi.

Cea de-a 16-a editie a Salonului International de Carte Bookfest va avea loc in perioada 24 – 28 mai, in Pavilionul B2 al Complexului Romexpo. Organizatorii anunta aproximativ 400 de lansari de carte si dezbateri, peste 60 de evenimente dedicate copiilor.

Bookfest 2023 aduce peste 200 de expozanti din intreaga tara si din Republica Moldova, alaturi de institute culturale cu reprezentante la Bucuresti. Alaturi de acestea se vor afla reprezentanti ai Italiei, tara invitata la editia din acest an.

Publicul va beneficia de reduceri pentru circa un milion de volume, dintre care 3.000 de titluri noi care vor fi dezvaluite in prezenta unora dintre cei mai cunoscuti autori romani.

Evenimentele vor avea loc atat la standurile expozantilor, cat si in cadrul locurilor special amenajate in cadrul Bookfest: trei scene, doua cafenele, un Cinema Bookfest si un stand dedicat copiilor, Bookfest Junior.

Bookfest 2023 va fi deschis oficial miercuri, 24 mai, la ora 12.00, la scena Arena, in cadrul unei ceremonii la care au fost invitati E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni – Ambasadorul Italiei in Romania, Sergiu Nistor, consilier prezidential, Lucian Romascanu – ministrul Culturii, alaturi de Grigore Arsene – presedintele Asociatiei Editorilor din Romania, organizatoarea evenimentului.

Pentru perioada 24-28 mai, programul de vizitare si achizitie este de miercuri pana duminica in intervalul orar 10.00-20.00 (24, 25 si 28 mai), respectiv 10.00-21.00 (26 si 27 mai).

In anul in care sarbatoreste sase decenii de activitate, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” deschide evenimentul intonand imnurile nationale ale Romaniei si Italiei. 

De asemenea, Corul „Madrigal” va sustine si un recital in cadrul primei zile a Salonului, de la ora 13.30. Repertoriul va cuprinde lucrari din Renasterea italiana, precum si compozitii romanesti.

Intre autorii italieni prezenti la Bookfest se numara laureatii prestigiosului Premiu Strega: Nicola Lagioia, Melania Mazzucco si Helena Janeczek, alaturi de traducatori si profesionisti ai pietei de carte.

Salonul International de Carte Bookfest este organizat de Asociatia Editorilor din Romania, sub egida Federatiei Editorilor din Romania, cu sprijinul Ambasadei Italiei din Bucuresti, al Agentiei Italiene pentur Comert Exterior si al Institutului Italian de Cultura din Bucuresti. 

Ambasadorul Alfredo Durante Mangoni s-a declarat „entuziast ca Asociatia Editorilor din Romania a ales Italia pentru editia din 2023 a Bookfest. Aceasta intalnire da un nou impuls relatiilor bilaterale, care sunt deja solide in toate sectoarele. in zilele salonului de carte, publicul roman pasionat de limba si cultura noastra va putea aprecia evenimentele programate si va putea vizita pavilionul Italiei, respirand putin din creativitatea si capacitatea de a inova, din bogatia culturala si artistica ce  caracterizeaza „italienii” si „italianitatea”.

Citește în continuare