Skip to content

Airbnb dezvaluie destinatiile de vacanta in tendinte pentru vara anului 2023. Sapte dintre ele sunt in Europa, la un zbor distanta.

Odata cu incheierea anului scolar si cu vremea calda care se instaleaza treptat, planificarea vacantei de vara este in plina desfasurare. Airbnb a creat o lista de recomandari in tendinte pentru cei care nu si-au ales inca destinatia de concediu.

Analizand cautarile clientilor sai, Airbnb a compilat atat sejururile deja planificate dar si destinatiile adaugate de turisti in lista de dorinte (wishlist). Astfel, platforma de inchirieri de locuinte a dezvaluit locurile pe care calatorii sunt cel mai interesati sa le viziteze in lunile iunie, iulie si august.

Destinatiile in tendinte acopera toata gama, de la locuri tropicale de plaja la orase istorice pline de arta si cultura. 

Kuta Utara, Bali

Potrivit datelor furnizate de Airbnb, in general, calatorii rezerva chirii de vacanta pentru aceasta vara in locuri cu plaje, piscine, orase si parcuri nationale. Pana in prezent au fost planificate deja sejururi in peste 72.000 orase si localitati in aceasta vara. Merita mentionat ca este prima vara din ultimii trei ani cand nu exista deloc restrictii de calatorie pandemice.

Dintre toate destinatiile din intreaga lume, calatorii sunt cel mai mult interesati sa viziteze Kuta Utara, o zona pitoreasca, situata pe malul oceanului, din Bali, Indonezia. Regiunea atrage turistii cu plajele sale cu nisip alb, viata de noapte agitata si resorturile impodobite cu palmieri.

Tot in Bali se afla si cea mai dorita cazare de pe platforma. Este vorba Balian Treehouse, o superba casa in copac, in mijlocul vegetatiei luxuriante, cu piscina. Poate fi inchiriata aici.

Pe locul al doilea se claseaza Ksamil din Albania, o alta statiune maritima superba, fiind si locul cel mai apropiat de Romania — 13 ore cu automobilul sau 3 ore si 25 de minute cu avionul pana in Corfu care este in imediata apropiere.

Locurile 3 si 4 din clasamentul Airbnb sunt ocupate de destinatii mai traditionale: Barcelona din Spania si Londra din Anglia. Pe locul al cincilea se afla Gotland in Suedia, urmat de Louisville din Kentucky, SUA.

Ultimele patru locuri din top 10 sunt ocupate de Roma din Italia, Rouen din Franta, Marrakesh din Maroc si Grindelwald din Elvetia.

Marile surprizele clasamentului sunt Rouen, Grindelwald si Louisville, nu se stie exact ce a influentat atentia turistilor catre zonele respective.

Rouen este un orasel medieval superb dar fara prea multe atractii turistice, Grindelwald este un sat din Alpii Bernezi cu 3.800 de locuitori, perfect pentru ski in timpul iernii si hiking in lunile de vara (cu privelisti superbe) iar Louisville este al 29-lea oras american ca marime, fiind popular pentru turul distileriilor din zona, muzee si celebrul Kentucky Derby.

Anul acesta, Airbnb se asteapta la peste 300 de milioane de cazari ale oaspetilor sai, un nou record anual influentat direct de oamenii care nu au avut ocazia sa calatoreasca in anii pandemici. In total au existat 1,4 miliarde de cazari inregistrate de la inceputurile platformei.

Citește în continuare