Skip to content

In Thailanda s-a deschis primul cinematograf unde oamenii pot veni cu animalele de companie la film. In timpul proiectiei, micii patrupezi au spatiul lor dedicat, iar lumina si sunetul sunt ajustate pentru a asigura o experienta placuta.

Proprietarii de animale care sunt pasionati de film si nu vor sa petreaca timpul liber fara micii patrupezi vor putea avea de acum sansa sa mearga la cinema alaturi de animalele lor de companie. Zilele trecute s-a deschis in Bangkok, capitala Thailandei, primul cinema special dedicat atat oamenilor, cat si animalelor de casa. 

Zeci de cinefili au vizionat alaturi de patrupezii lor noul film Disney „Mica Sirena”. Cinematograful este situat la periferia orasului si se numeste „i-Tail Pet Cinema” si face parte din lantul comercial Mega Cineplex. 

Animalele au sosit in carucioare speciale, supravegheate de proprietari si au petrecut aproape 2 ore si jumate la cinema.

Unele dintre animalele de companie care au venit la film au purtat costume similare cu cele din Mica Sirena. Un chihuahua a fost adus in costumul crabului Sebastian, in timp ce un terrier a purtat o peruca rosie si o coada de sirena, similara cu cea a lui Ariel, personajul principal al filmului.

Dupa ce animalele au intrat in cinema au fost echipate cu scutece speciale, iar in sala de proiectie fiecare patruped a avut un spatiu dedicat, asemanator cu o cusca care se inchide cu ajutorul unui fermoar. In acelasi timp, lumina ambientala si sunetul au fost reglate pentru a nu deranja animalele in timpul filmului.

Desi pare un spatiu deschis tuturor animalelor de casa, accesul este restrictionat in functie de greutatea si inaltimea patrupedului. Aceasta a fost si situatia unui catelului Tungchae, un malamut de Alaska cu o greutate de 62 de kilograme si o inaltime de 60 de centrimetri care nu a fost primit la film deoarece era considerat prea mare.

Despre acest tip de cinema, Narute Jiensnong, purtatorul de cuvant al Mega Cineplex, a declarat ca: „Ideea se bazeaza pe conceptul de cinematograf dedicat copiilor, pe care l-am deschis anul trecut. Desi Bangkok nu este un oras foarte prietenos cu animalele de companie, acum proprietarii pot veni cu ele la film intr-un spatiu primitor si special amenajat pentru a evita separarea si pentru a reduce anxietatea micilor patrupezi. Cred ca intr-un astfel de cinema toata lumea care detine un animal poate fi intelegatoare daca un catel latra.” 

Desi pare a fi o initiativa controversata, reprezentantii cinematografului sustin ca un astfel de spatiu reprezinta unul dintre rezultatele cresterii industriei animalelor de companie din Asia, pe fondul pandemiei si al carantinei care a tinut oamenii acasa. Insa dupa eliminarea restrictiilor, majoritatea proprietarilor sunt adesea plecati de acasa in timpul zilei iar animalele de companie sufera de anxietate si singuratate.

Cinematograful dedicat animalelor de companie este un mijloc util pentru a incuraja timpul petrecut fara restrictii alaturi de animalul de casa. Pasionatii de film vor putea viziona cele mai noi productii in timp ce patrupezii pot sta confortabil in spatiul lor. Iar la nevoie se pot bucura de o mica gustare deoarece cinematograful vinde si mancare pentru animale.

Genul acesta de cinematografe ar putea sa devina din ce in ce mai populare in Thaildanda deoarece industria animalelor de companie din aceasta tara este a doua cea mai mare din Asia, dupa cea a Chinei. Potrivit datelor oficiale oferite de guvernul thailandez, in 2021 au fost cumparati aproximativ 8,3 milioane de caini si 3,7 milioane de pisici.

Numarul a crescut considerabil in timpul pandemiei, deoarece multe persoane si-au dorit un mod de a-si ocupa timpul si de a evita singuratatea. Pentru unii, un animal de companie a fost partenerul ideal de carantina si un mod de a petrece ziua prin joaca si alte activitati prin care sa se mentina activi.

Citește în continuare