Skip to content

(galerie foto) Cea mai mare nava de croaziera din lume a pornit in calatorie. Gazduieste 7.600 de pasageri, de doua ori mai multi decat Titanic. Include 40 de restaurante, baruri si cel mai mare parc acvatic construit pe un vapor.

Navele de croaziera au ajuns in ultimii ani sa poata gazdui echivalentul locuitorilor unor mici orase. Sunt vapoare care ofera facilitati de lux, restaurante, magazine, sali de sport si parcuri acvatice. 

Recordul insa a fost stabilit recent, odata cu lansarea pe apa a vasului de croaziera „Icon of the Seas”, cel mai mare construit pana acum, avand o lungime de 365 de metri, cat si cel mai mare parc acvatic construit pana acum pe o nava. 

Vasul a fost construit si lansat de catre Royal Caribbean International, o companie norvegiana specializata in croaziere si turism maritim. Nava a fost construita in orasul finlandez Turku si a fost lansata recent pe apa, in prima calatorie comerciala.

„Icon of the Seas” cantareste peste 250.800 de tone si gazduieste 7.600 de oaspeti si 2.350 de membri ai echipajului, capacitatea maxima fiind de aproape 10.000 de oameni. 

Nava are 20 de punti spectaculoase si opt cartiere intregi, impartite in functie de interesele oaspetilor si de facilitatile din jur. Pe langa acestea, are si cel mai mare parc acvatic de pe mare, cu sase tobogane, sapte piscine si noua bazine cu hidromasaj. De asemenea include si o piscina de tip „infinity”, cu vedere in larg, si peste 40 de restaurante, baruri si zone de plaja.

„Icon of the Seas” este alimentata cu gaz natural lichefiat si are sase motoare Wärtsilä care vor genera o putere de 67.500 kW si o viteza de navigare de 41 km/h. 

Face parte din categoria de vase „Icon” produse de compania norvegiana si utilizeaza cele mai noi tehnologii de navigare. Prima croaziera a pornit zilele trecute din Miami, SUA si va naviga pe langa insulele Caraibe. Pentru rezervari puteti accesa link-ul de aici

Despre nava de croaziera, Michael Bayley, directorul executiv al companiei, a declarat ca “este cea mai buna vacanta de familie, iar cand te uiti in urma si observi toata energia si timpul investite in crearea acestei nave, este uluitor. In timpul primului set de teste pe mare, nava a parcurs sute de kilometri, timp in care au fost testate motoarele principale, corpul navei, sistemele de franare, directia, nivelul de zgomot si vibratii.”

Royal Caribbean International detinea si recordul anterior pentru cea mai mare nava de croaziera din lume. „Wonder of the Seas” are o lungime de 362 de metri si 18 punti.

Compania urmeaza sa anunte in primavara lui 2024 si urmatoarea nava pe care o va lansa, „Utopia of the Seas”, care ar putea sa obtina un nou record, date fiind ambitiile companiei de a crea cele mai mari si mai dezvoltate vase de croaziera.

Citește în continuare