Skip to content

In Japonia s-a deschis o gradina spectaculoasa cu flori luminoase realizate din peste 5 milioane de becuri LED. La Bucuresti, in Gradina Botanica, poate fi vizitata o experienta similara, inedita pentru intreaga familie.

In parcul Ashikaga din Japonia s-a deschis una dintre cele mai mari gradini cu flori luminoase din lume: „The Garden of Inlluminated Flowers” — „Gradina florilor iluminate”. Spectacolul vizual va putea fi vazut pana in februarie 2024 si cuprinde peste 5 milioane de becuri LED care decoreaza copacii, plantele si decorul natural al parcului. 

Gradina imersiva se afla la o ora si 30 de minute de Tokyo, capitala Japoniei, si prezinta instalatii luminoase care preiau forma unor glicine, flori de ciresi, bujori si alte plante, reconstruite in totalitate din beculete LED. Vizitatorii pot explora parcul seara, dupa apusul soarelui pentru o experienta inedita.

Gradina isi va schimba aspectul si tema de trei ori pana in 2024. Printre cele mai spectaculoase instalatii se numara perdeaua de glicine LED care isi schimba culoarea pentru a prezenta ciclul de viata al florii si un iaz cu nuferi luminosi. 

In prezent, expozitia luminoasa este bazata pe tema „Amethyst Sage” — „Salvia albastra” si prezinta preponderent culori similare cu cele ale florilor de glicina si de salvie albastra: violet, purpuriu si mov. 

In cadrul parcului a fost deschisa si o expozitie denumita „Hometown of the Heart” — „Orasul natal al inimii” — care include proiectii holografice cu flori de cires — un simbol specific Japoniei —  care plutesc in liniste deasupra unei gradini de piatra. Sectiunea include si un castel din flori care prezinta o serie de focuri de artificii imitate prin LED-uri, dar si o gradina cu flori multicolore. 

In luna decembrie instalatia va avea o tema potrivita pentru sarbatorile de iarna: „Christmas Fantasy” — „Fantezia Craciunului”. Pe langa instalatiile actuale vor fi adaugate si exponate festive, printre care pomi de Craciun, reni, elfi si bineinteles, figurine cu Mos Craciun. 

In cadrul evenimentelor de Craciun, gradina va fi vizitata si de Mos Craciun care va oferi copiilor  cadouri speciale. De Anul Nou si de Ziua Indragostitilor, gradina va prelua tema „Lights and Winter Peonies” — „Lumini si bujori de iarna” si vor fi prezentate instalatii luminoase de dimensiuni mari cu bujori de iarna si alte flori care infloresc, in mod exceptional, in cele mai friguroase zile ale anului.

Pentru rezervari si informatii suplimentare puteti accesa link-ul de aici

In Romania s-a deschis recent o expozitie spectaculoasa cu lumini in Gradina Botanica din Bucuresti, recunoscuta drept „cea mai Instagramabila instalatie de lumini a acestei ierni”. Personajele din Alice in Tara Minunilor au fost transpuse in cel mai lung tunel de lumini din Europa, de peste 200 metri lungime, compus din 320.000 leduri.

Compania Wonderful Lighting, detinatoare a brandului „Garden of Lights”, a adus in Romania expozitia multimedia „Gradina Luminilor”. Poate fi vazuta la Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti care gazduieste instalatia de lumini timp de patru luni, incepand din 3 noiembrie 2023 si pana pe 3 martie 2024, in timpul orelor de dupa-amiaza, inclusiv in weekend si de sarbatori. Tematica este „Alice in Tara Minunilor”.

Include scene tematice, instalatii artistice si puncte foto, copaci luminati, precum si spectacole de lumini si multimedia unice. Vizitatorii vor putea admira si interactiona cu diferite forme de arta luminoasa si se vor intalni cu elemente si personaje din lumea magica „Tara Minunilor”, cum ar fi Alice, iepurele, pisica de Cheshire, omida, petrecerea cu ceai a palarierului si, bineinteles, castelul reginei de Cupa.

Puteti citi mai multe despre aceasta experienta inedita la articolul de mai jos.

In asteptarea sarbatorilor de iarna, va incurajam sa descoperiti si programul Targurilor de Craciun de anul acesta. 

Citește în continuare