Skip to content

(video) Netflix a lansat trailerul pentru episoadele finale ale serialului The Crown. Vor fi ecranizate momente iconice din viata familiei regale: Jubileul de Aur al Reginei Elisabeta, nunta lui Charles si Camilla si showul de moda al lui Kate Middleton din facultate.

UPDATE: Netflix tocmai a lansat trailerul episoadelor finale The Crown, il puteti urmari mai jos.

Dupa sase sezoane difuzate pe parcursul a sapte ani, Netflix se pregateste sa aduca serialul “The Crown” la bun sfarsit. In doua saptamani vor fi lansate ultimele sase episoade a celei mai controversate productii care a ecranizat viata familiei regale britanice.

Au fost facut publice primele imagini din ultima parte a sezonului 6, dupa ce primele patru episoade au fost lansate la jumatatea lunii noiembrie.

Desi anterior nu se stia exact care vor fi punctele cheie ilustrate in finalul seriei, fotografiile de mai jos dezvaluie cele mai importante momente pe care le veti putea urmari pe 14 decembrie.

In ultimele episoade, Printul William o cunoaste pe Kate Middleton, Printul Charles se casatoreste cu Camilla iar Regina Elisabeta a II-a isi celebreaza Jubileul de Aur din anul 2002.

Actiunea noilor episoade se va desfasura dupa moartea Printesei Diana si se va concentra pe adolescenta Printilor William si Harry, in special pe incercarea lui William de a se integra din nou la scoala, in timp ce monarhia are de suferit tot mai mult in ochii opiniei publice. 

Actorii noi veniti care vor fi introdusi telespectatorilor in ultimele episoade sunt Ed McVey si Meg Bellamy care joaca rolurile Printului William, respectiv lui Kate Middleton. Relatia celor doi pare sa fie un punct important al finalului de sezon, nu vor ajunge pana in punctul in care sa se casatoreasca insa iubirea lor este esentiala pentru viitorul monarhiei britanice.

In ceea ce o priveste pe Catherine, actuala Printesa de Wales, producatorii The Crown au ales sa ecranizeze inclusiv singurul moment scandalos din istoria acesteia: defilarea de moda la care a participat intr-un costum de baie pe vremea cand era studenta la facultatea St.Andrews.

McVey preia rolul lui William de la Rufus Kampa care l-a jucat pe actualul Print de Wales in primele patru episoade ale sezonului 6. In acelasi timp, actorul care l-a jucat pe Printul Harry — Fflyn Edwards — este inlocuit de Luther Ford care interpreteaza versiunea lui Harry ajuns la adolescenta spre maturitate.

In ceea ce il priveste pe Printul Charles (jucat in continuare de Dominic West), se zvoneste ca nunta acestuia cu antipatica lui iubita, Camilla (Olivia Williams), va constitui de fapt finalul propriu-zis al seriei. 

Totodata, un punct cheie va fi ecranizat si prin Jubileul de Aur al Reginei Elisabeta, jucata de Imelda Staunton. Jubileul este un moment pentru regina sa reflecteze asupra trecutului si viitorului monarhiei. In acest sens, a fost confirmat deja ca ambele actrite care au jucat rolul reginei in sezoanele anterioare ─ Claire Foy si Olivia Colman ─ vor reveni pentru o secventa speciala, menita sa aduca un tribut regretatului monarh.

In plus, va exista si o a patra actrita care o va interpreta pe regina in perioada adolescentei, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Este vorba despre  tanara actrita Viola Prettejohn, care seamana destul de bine cu Claire Foy si care a avut pana acum un singur rol important in televiziune in serialul „The Nevers”. Prettejohn nu o va juca pe Regina Elisabeta, ci pe Printesa Elisabeta, secventele respective fiind plasate inaintea de incoronarea din 1953 unde Claire Foy a avut o prestatie foarte apreciata de criticii de specialitate.

Distributia ultimelor episoade ii mai include pe Jonathan Pryce in rolul Printului Philip, Lesley Manville in rolul Printesei Margaret, Claudia Harrison in rolul Printesei Anne, Bertie Carvel in rolul lui Tony Blair si Salim Daw in rolul lui Mohamed Al Fayed.

Serialul creat si scris de Peter Morgan nu se incheie intr-o nota tocmai pozitiva, publicul s-a declarat dezamagit de sezonul anterior (al cincilea) iar primele patru episoade al sezonului 6 nu au avut rating-uri spectaculoase si nici recenzii pozitive. Cea mai mare critica adusa lui Morgan este optiunea de a nu se concentra pe viata Reginei Elisabeta — asa cum a fost gandit in mod original serialul — si de a muta atentia pe Printul Charles si Printesa Diana. Pe alocuri, noile episoade au fost comparate cu o telenovela.

Mai jos veti gasi imagini de la filmarile ultimelor episoade si detalii despre controversele si greselile istorice pe care le-a creat Peter Morgan in ultimele doua sezoane.

De la sosirea pe Netflix in 2016, The Crown a fost nominalizat si a castigat mai multe premii, inclusiv 15 nominalizari la BAFTA, 10 nominalizari la Globul de Aur (inclusiv 4 victorii), 69 nominalizari la Emmy in 5 sezoane (cu 21 de premii in 4 sezoane) si multe altele.

Acest ultim sezon va fi sfarsitul a saizeci de ore de televiziune care au lansat vedete precum Claire Foy, Vanessa Kirby, Emma Corrin si Josh O’Connor.

Citește în continuare