Skip to content

Cum arata Bucurestiul de Craciun. 12 locuri cu decoruri spectaculoase de Craciun.

Desi Bucurestiul nu exceleaza in ceea ce priveste decoratiunile de Craciun, din motive de costuri suplimentare cu energia electrica deja foarte scumpa, cateva locuri din oras au decorat vitrinele, astfel incat trecatorii sa simta spiritul sarbatorilor de iarna. Dupa succesul locurile impodobite de anul trecut, tot mai multe afaceri locale au investit anul acesta in ornamentatii tematice.

Urban.ro va recomanda 12 locuri cu decoruri spectaculoase de Craciun, unde puteti face poze, dar si cumpara cadouri sau servi masa. Decorurile sunt spectaculoase si pe timp de zi, dar mai ales noaptea.

Cea mai fotogenica cladire din aceasta iarna este Casa Mita Biciclista, decorata cu brazi, felinare, funde si bastonase.

Bijuteria sezonului de iarna in capitala este Casa Mita Biciclista (Strada General Christian Tell 11), situata in zona Pietei Amzei, deschisa anul trecut publicului larg, care a devenit un loc de promenada, fotografii si petreceri tematice.

Designul floral a fost creat de Mantas Petruskevicius de la Flower Couture by MP si a reusit sa atraga atentia publicului chiar mai mult decat anul trecut. Cateva sute de oameni au fost prezenti in momentul in care au fost aprinse luminitile si alte cateva sute trec in fiecare zi prin fata cladirii pentru a face poze.

Practic, intreaga cladire este decorata specific la exterior, cu detalii foarte frumoase care pot fi observate la geamurile imense ale imobilului, dar si o intrare spectaculoasa.

Atelierele florale Maison Dadoo, Patchouli Flowers si Florens au decoruri de poveste, situate in zona Dorobanti/Victoriei.

Ca in fiecare an, Maison Dadoo (strada Radu Beller 8) surprinde atmosfera Craciunului cu un decor perfect, care incepe din strada, unde este parcata masina si ea decorata specific, si care te invita in interior, intr-un alt univers floral.

Nu foarte departe, Patchouli Flowers (Piata Dorobantilor 6) au un spatiu amenajat in exterior de poveste de Craciun si inclusiv o canapea pe care sunteti invitati sa va asezati si sa va faceti fotografii, intreaga scenografie este gandita precum decorul unei carti postale.

In zona Victoriei, Atelier Florens (strada Paris 13) isi asteapta oaspetii cu un decor impresionant, frumos luminat, sarbatoarea Craciunului simtindu-se atat la interior dar si in gradina florariei. In plus, Florens a amenajat si spatiul din Baneasa Shopping City, daca treceti prin zona la cumparaturi va recomandam sa faceti o mica oprire.

Atmosfera de sarbatoare o regasiti si in fata unor cafenele, restaurante si localuri din centrul capitalei. Incepand cu Boiler x Guido Coffee Shop (Calea Victoriei 143) care a fost decorat de Enrose cu elemente naturale.

Motivul masinutei rosii acoperite de cadouri si crengute de brad il gasiti si in Cotroceni la Throwback Coffee & Stories (Str. Petre Herescu 26) unde a fost instalata si o casuta postala unde pot fi depuse scrisori pentru Mos Craciun.

Tot in Cotroceni veti gasi si restaurantul Bocca Lupo (Str. Dr. Lister 1) care, pe langa intrarea bogata in luminite si ornamente de sarbatori, la interior a decorat intreg tavanul cu globulete rosii.

Hotelul Marmorosch (Strada Doamnei 2) a decorat atat interiorul, cat si exteriorul cladirii, oferind o atmosfera feerica de poveste, cu lumini si culori potrivite care sa puna in evidenta grandiosul edificiu. Tema scenografiei din acest an este Orient Express, eleganta Belle Époque si intalnirea culturilor orientale si occidentale. La interior veti regasi recreat interiorul unui vagon al celebrului tren, alaturi de bagaje si mobila de epoca si un brad urias. Proiectul este semnat de Flower Couture by MP.

In zona de nord, Casa di David (Soseaua Nordului 7-9) a creat o intrare grandioasa de poveste in restaurant, cu un brad urias acoperit de globuri care completeaza atmosfera de poveste. O alta intrare grandioasa veti gasi si la Mace by Hadad (Strada Benjamin Franklin 16), restaurantul cu specific oriental care a decorat atat interiorul, cat si exteriorul spatiului cu detalii de sarbatori.

Lido Brasserie, situata pe bulevardul Magheru, aduce atmosfera Craciunului mai aproape de trecatori, vitrina iesind in evidenta inclusiv din trafic. Sunt aceleasi decoratiuni de anul trecut, realizate de Maison D’Or.

O intrare spectaculoasa veti gasi si la Casa Capsa, restaurantul de pe Calea Victoriei 36.

Va recomandam sa profitati si de cele doua targuri de Craciun din capitala, din zona Piata Constitutiei si cel din cartierul Drumul Taberei, unde veti gasi bunatati de mancat, globuri si atmosfera specifica Craciunului, dar si multa voie buna din partea copiilor care sunt incantati de intalnirea cu Mos Craciun si toate celelalte atractii.

Citește în continuare