Skip to content

Actorul si profesorul Adrian Titieni este managerul interimar al Teatrului Odeon. Din anul 2017, Adrian Titieni face parte din trupa de actori a Odeonului.

Actorul si profesorul Adrian Titieni a fost desemnat ieri de catre primarul capitalei Nicusor Dan drept managerul interimar al teatrului Odeon. Funcia era vacanta ca urmare a pensionarii managerului Dorina Lazar.

Managementul teatrului Odeon a fost in atentia tuturor in context politic in 2017 cand Dorina Lazar a fost destituita dupa o vizita a Corpului de Control al primarului general, Gabriela Firea, la doar cateva zile dupa ce a fost reconfirmata ca manager pozitia in care activa de 14 ani. Dorina Lazar a fost repusa in functie in 2021 dupa ce a castigat un proces intentat primariei. In iunie Dorina Lazar, 82 ani, s-a retras de la conducerea teatrului bucurestean.

Noul manager interimar, Adrian Titieni, are o activitate bogata in teatru si film dar si ca profesor.

S-a nascut la Bistrita, judetul Bistrita-Nasaud, la 6 iunie 1963 si a absolvit in 1988 cursurile Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L.Caragiale”, la clasa profesorului Mircea Albulescu. A absolvit cursurile postuniversitare de Regie, montaj si productie de Film si Televiziune si, ulterior, in 2003, a obtinut doctoratul in teatru, la aceeasi universitate, iar din 2012 pana in 2016 a fost rector al UNATC. Intre 2008 si 2012 a fost prorector, iar din 1989 este profesor la specializarea Arta actorului, al carei sef de catedra a fost intre 2002 si 2007.

Din 2013 este fondator si profesor al Scolii de duminica a UNATC „I.L.Caragiale”, din 2016 este profesor asociat la Universitatea Bucuresti, iar din 2019 si la Universitatea „Ovidius” din Constanta la masterul de actorie film.

Este membru fondator si vicepresedinte al Fundatiei Romane pentru Educatie si Educatori incepand cu anul 1999. Intre 2007 si 2008 a fost Consilier al Primului Ministru pe Probleme de Educatie si Cultura, iar intre 1996 si 1997, Consilier in cadrul Departamentului de Relatii Publice la Presedintia Romaniei. In 2009, Adrian Titieni initiaza „Sighisoara Film Festival”, rezervat filmelor romanesti premiate la festivaluri internationale.

In teatru a lucrat cu importanti regizori, precum: Alexandru Darie, Victor Ioan Frunza, Mihai Maniutiu, Gelu Colceag, László Bocsárdi, Alexandru Mazgareanu. In prezent, poate fi vazut la Odeon in spectacolele „O casa deschisa” de Will Eno, regia Teodora Petre si „Cui i-e frica de Virginia Woolf?” de Edward Albee, regia Alexandru Mazgareanu.

In film a debutat in 1984, in „Pas in doi”, regia Dan Pita, iar de atunci, pana in prezent, are aproape 120 de roluri in film si televiziune, regizate de Lucian Pintilie, Mircea Daneliuc, Stere Gulea, Nicolae Margineanu, Cristi Puiu, Cristian Mungiu, Nae Caranfil, Adrian Sitaru, Calin Netzer s.a.

Presedintia Romaniei i-a conferit profesorului Adrian Titieni, in 2004, Medalia „Meritul pentru Invatamant” clasa I, „pentru abnegatia si devotamentul puse in slujba invatamantului romanesc, pentru contributia deosebita la dezvoltarea si promovarea cercetarii stiintifice”.

Citește în continuare

Cum putem diminua ridurile de pe gat

Imbatranirea faciala este un proces complex care implica toate structurile anatomice ale organismului astfel pielea devine inelastica si subtire, musculatura isi pierde treptat tonusul, intervine degenerarea tesutului adipos si osos,…

Citeste mai mult