Skip to content

Al doilea film Downton Abbey va fi lansat in cinematografe de Craciun. Pe langa distributia originala, vor mai aparea Hugh Dancy, Dominic West, Nathalie Baye si Laura Haddock.

Producatorii francizei Downton Abbey au anuntat lansarea celui de-al doilea film din serie. Dupa cinci sezoane devenite fenomen si un film cu incasari spectaculoase din box office, universul familiei Crawley va reveni in cinematografe pe 22 decembrie 2021.

Pe langa distributia originala a productiei, se vor mai alatura Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye si Dominic West. Regizorul va fi Simon Curtis cunoscut pentru „My Week With Marilyn” si serialul de epoca „Cranford”.

Productia semnata de Carnival Films si Gareth Neame va pastra reteta de succes Downton Abbey: Julian Fellowes a scris scenariul in timp ce Neame si Liz Trubridge vor coordona intregul proces al filmarilor si promovarii.

Filmarile au inceput saptamana trecuta si vor continua povestea primei ecranizari in care familia Crawley si servitorii ei au primit o vizita din partea Regelui si Reginei Angliei. Momentan nu este clar daca un alt personaj distins va vizita mosia insa a fost dezvaluit faptul ca Nathalie Baye va juca rolul opus lui Lady Violet jucata de Maggie Smith.

La momentul lansarii primului film, incasarile au fost aproape triple fata de asteparile distribuitorului Focus Features. Incercand sa gaseasca motivul succesului incredibil – aproape 200 de milioane de dolari din box office dintr-un buget de 20 milioane de dolari – producatorul Gareth Neame a spus ca filmul ofera o evadare incredibila intr-o lume aflata foarte departe de grijile si schimbarile teribile din ultimii ani. Cineastii au catalogat productia drept „o imbratisare” care scoate publicul din cotidian si il transporta intr-o lume in care aristocratia engleza isi traia vremurile glorioase.

In conditiile in care pandemia va incetini in urmatoarele luni, Downton Abbey va intra in cinematografe in perioada Craciunului si ar putea avea o tema legata de sarbatori. In timpul difuzarii serialului, ultimul episod al fiecarui sezon era difuzat de Craciun si era intitulat „Christmas Special”, avand mereu actiunea desfasurata in preajma sarbatorilor de iarna.

Pentru mai multe detalii despre povestea care a inspirat Downton Abbey, puteti urmari mai jos istoria familiei Carnarvon. Filmul a fost inspiratia din spatele primei experiente Urban.ro care a dus o cititoare la Londra unde a trait, pentru cateva zile, viata ca in Downton Abbey. Mai multe detalii puteti descoperi mai jos.

Citește în continuare