Skip to content

La 83 de ani, dupa 6 decenii de cariera, Al Pacino isi publica pentru prima data memoriile. “Sonny Boy” va aparea in toamna acestui an, actorul va realiza versiunea audio.

Al Pacino a dezvaluit ca in toamna acestui an va lansa cartea de memorii “Sonny Boy”. Anuntul a venit la cateva ore dupa ce actorul in varsta de 83 de ani a facut o gafa bizara la gala Oscar 2024.

In weekend, Pacino a urcat pe scena celei de-a 96-a editii a premiilor Oscar pentru a anunta premiul cel mare al serii: Cel mai bun film – care in cele din urma i-a revenit lui Oppenheimer. Insa actorul a anuntat brusc castigatorul fara a enumera mai intai nominalizatii, asa cum se obisnuieste. Momentul a starnit o multime de critici in presa internationala insa echipa lui Pacino a schimbat imediat narativul introducand autobiografia la care actorul lucreaza de mai multi ani.

“Sonny Boy” va fi publicata in aceasta toamna de Penguin Press, revista americana PEOPLE a dezvaluit in premiera coperta care prezinta o imagine cu Pacino din anii ’70, la inceputul carierei sale.

Cunoscut pentru zeci de roluri iconice din filme precum “Nasul”, “Scarface” sau “Panic in Needle Park”, Pacino se va destainui in memoriile sale despre viata lui, dincolo de ecran. 

Actorul va discuta despre copilaria petrecuta in Bronx  — cu mama care il iubea foarte mult dar era bolnava psihic — , precum si despre primele sale inclinatii artistice — activitatea sa pe scena teatrala de avangarda din New York in anii 1960 si 1970. Si-a descoperit pasiunea pentru aceasta meserie dupa ce un profesor i-a recomandat sa se inscrie la Liceul de Arte Dramatice din New York.

Potrivit unei declaratii oferite revistei PEOPLE: “Am scris Sonny Boy pentru a exprima ceea ce am vazut si prin ce am trecut in viata mea. A fost o experienta incredibil de personala si revelatoare sa reflectez asupra acestei calatorii si asupra a ceea ce actoria mi-a permis sa fac si asupra lumilor pe care mi le-a deschis.”

Memoriile vor fi publicate in format traditional de carte, ebook si audiobook, iar Pacino va fi el insusi narator al versiunii audio.

“Sonny Boy” va fi lansata pe 8 octombrie si a fost descrisa de Penguin Press ca fiind despre “spiritul iubirii si al scopului. Iubirea te poate dezamagi si poti fi infrant in ambitiile tale – aceleasi lumini care stralucesc se pot si stinge. Dar Al Pacino a fost suficient de norocos sa se indragosteasca profund de o meserie inainte de a avea cea mai vaga idee despre vreuna dintre recompensele sale pamantesti si nu s-a despartit niciodata de ea. Asta a facut toata diferenta.”

Cartea poate fi pre-comandata aici.

Despre controversa lui Pacino de la Oscar puteti citi aici. Mai jos gasiti detalii despre activitatea intensa a actorului care nu pare sa incetineasca.

In curand, Pacino este pe cale sa interpreteze cel mai mare personaj scris vreodata pentru un octogenar in Lear, Rex, o adaptare cinematografica a piesei Regele Lear a lui Shakespeare.

Pacino a jucat pe muchia de cutit dintre bunavointa si nebunie in cea mai mare parte a carierei sale. De la politistul din Serpico (1973) la talharul de banca nebun cu o inima de aur din Dog Day Afternoon (1975). Pana la favoritii carierei, precum Tony Montana din Scarface (1983) si fiul calculat si devotat din The Godfather (1972).

Legendarul actor si-a facut debutul pe Broadway in „Does a Tiger Wear Necktie?” in 1969 si a castigat un premiu Tony pentru interpretarea sa. A castigat al doilea Tony pentru rolul sau din 1977, in reluarea spectacolului The Basic Training of Pavlo Hummel. De asemenea, a fost nominalizat la Tony pentru rolul din American Buffalo si pentru montarea din 2010 a spectacolului The Merchant of Venice.

De-a lungul carierei, actorul a fost nominalizat de noua ori la premiile Oscar, pentru filme precum „Nasul”, „Dog Day Afternoon” si „The Irishman”. A castigat un Oscar in 1992 pentru rolul locotenent-colonelului Frank Slade din “Parfum de femeie”. In plus, a primit distinctii precum Kennedy Center Honor, American Film Institute Lifetime Achievement Award si National Merit of Arts din partea presedintelui Barack Obama.

Recent, Pacino a finalizat filmarile pentru „MODI” unde a jucat alaturi de Johnny Depp.

In curand va lucra cu Martin Scorsese (in calitate de actor), Jason Momoa, Gerard Butler si John Malkovich pentru „In the Hands of Dante”, in regia lui Julian Schnabel.

Citește în continuare