Skip to content

Musicalul “Annette”, cu Marion Cotillard si Adam Driver, in deschiderea Festivalului de film de la Cannes 2021

A 74-a editia a Festiavalului de la Cannes va fi deschisa cu muzicalul “Annette”, regizat de francezul Leos Carax. Proiectia va avea loc pe 7 iulie, iar filmul va intra si in competitia festivalului.

“Annette” va fi lansat atunci si cinematografele din Franta. Pelicula este prima in limba engleza regizata de Leos Carax.

Filmul spune povestea unui comediant de stand up comedy (Adam Driver) si a sotiei sale, o soprana faimoasa (Marion Cotillard). Viata traita pe scena ia o turnura neasteptata dupa nasterea fiicei lor, Annette, un copil cu un dar special.

Coloana sonora cuprinde piese originale ale Sparks, trupa art-rock fondata in 1971 de Ron si Russell Mael.

Leos Carax a mai regizat filmele “Pola X”, in 1999 si “Holy Motors”, in 2012, ambele intrand in competita de la Cannes.

Numele sau real este Alex Christophe Dupont, in vreme ce numele de scena este o anagrama a numelui sau adevarat, „Alex” si „Oscar”.

Alte filme regizate de acesta sunt “Boy Meets Girl”si “Les Amants du Pont-Neuf și Holy Motors”.

“Fiecare film ce poarta semnatura lui Leos Carax este un eveniment in sine. Iar cel de anul acesta cu siguranta este la fel! Annette este acel dar mult asteptat de iubitorii cinematografului, muzicii si culturii, unul la care am tanjit in acest ultim an”, spune Pierre Lescure, presedintele Festivalului de la Cannes.

Festivalul de la Cannes va avea loc intre 6 si 17 iulie, iar regizorul Spike Lee va fi presedintele juriului.

Spike Lee ar fi trebuit sa prezideze si editia de anul trecut a Festivalului de Film de la Cannes, insa aceea a fost anulata din cauza pandemiei. Regizorul a promis atunci ca se va intoarce in urmatorul an, daca situatia sanitara o va permite.

Citește în continuare