Skip to content

In desertul din Arabia Saudita se construieste o pereche de zgarie-nori futuristi, cu un efect de miraj, vizibil de la zeci de kilometri distanta. Proiectul de 500 de miliarde de euro vrea sa ii ajute pe oameni sa scape de stresul cotidian printr-un concept care va revolutiona proiectele imobiliare.

In regiunea desertica din nord-vestul Arabiei Saudite se lucreaza la o noua destinatie turistica de lux, in apropierea coastei Golfului Aqaba. Astfel, se vor construi doi zgarie-nori futuristici in cadrul mega-proiectului de dezvoltare durabila „Neom” in care sunt investiti peste 500 de miliarde de euro de catre statul saudit. 

Viitorul complex imobiliar a fost denumit „Epicon” si va avea o arhitectura spectaculoasa care creeaza, de la distanta, senzatia de miraj in desert. Cei doi zgarie-nori vor gazdui hoteluri, apartamente si penthouse-uri de lux care vor redefini standardele de ospitalitate, arhitectura si design de interior. 

Cladirile vor avea o inaltime de 225 de metri, respectiv 275 de metri si vor  include un hotel cu 41 de camere, 14 apartamente si doua penthouse-uri. De asemenea, in zgarie-nori pot fi cumparate si apartamente private.

In cele doua turnuri vor fi construite si 120 de apartamente private care pot fi achizitionate la momentul finalizarii complexului. Datorita arhitecturii futuriste, alungite si ascutite, dar si a panourilor de sticla reflectorizanta, cele doua cladiri vor da senzatia unui miraj in desertul saudit, vizibil de la zeci de kilometri departare.

Totodata, in cadrul proiectului se vor constui si 45 de vile pe plaja Golfului Aqaba, aflata la 3 kilometri de zgarie-nori, care au fost concepute pentru a se integra in peisajul desertic. 

Reprezentantii proiectului sustin ca „va deveni o destinatie extrem de atractiva pentru vizitatori si un loc optim pentru a trai si prospera. Apartamentele de lux si vilele de pe plaja isi propun sa ofere noi niveluri de trai prin inovatii de ultima generatie, servicii si experiente de prima clasa. Complexul nostru va deveni un punct de referinta pentru un stil de viata extravagant.”

In cadrul complexului vor fi integrate spatii de lucru, o biblioteca, saloane, o sala de gimastica si zone de relaxare, spa si wellness. La unul dintre nivelele superioare va fi construita si o terasa generoasa cu bar si piscina. 

De asemenea, in imediata proximitate va fi construit un al treiea turn, mai mic ca inaltime, care va gazdui o statiune balneara si mai multe facilitati si servicii de ospitalitate.

Potrivit unui comunicat, Epicon se bazeaza pe conceptul de poarta catre viitor si „ofera o oportunitate de a scapa de stresul cotidian. Complexul include o serie de facilitati, de la plaja, spa si tratamente personalizate de wellness, pana la experiente culinare inedite, excursii in aer liber, sporturi nautice sau explorati natura inconjuratoare. Epicon a fost conceput pentru a satisface intreaga gama de nevoi ale oaspetilor si rezidentilor sai.”

Proiectul a fost anunat recent de oficialitatile saudite, in videoclipul de mai jos gasiti detalii despre arhitectii din spatele constructiilor. Data preconizata de finalizare nu a fost dezvaluita inca. 

Potrivit reprezentantilor proiectului, Epicon este doar unul din viitoarele complexe turistice care fac parte din mega-proiectul Neom, care se va incheia in 2039.  

Proiectul face parte dintr-un efort ambitios al statului saudit de a transforma desertul intr-un paradis turistic prin constructia unor complexe arhitecturale, monumente si cladiri spectaculoase care vor schimba cursul oraselor din viitor, fiind inspirate de filmele futuriste si tehnologia viitorului.

Va invitam sa cititi mai multe despre proiectele ambitioase din Arabia Saudita la articolele de mai jos. 

Citește în continuare