Skip to content

Audio. Gorillaz a lansat o noua melodie de pe noul album, care va fi disponibil abia in februarie 2023. „Baby Queen” este inspirat de o printesa thailandeza

Gorillaz a facut publica o melodie de pe noul album, „Baby Queen” – care a fost inspirata de un concert Blur din 1997, unde a participat o printesa thailandeza, relateaza presa internationala. Datorita statutului, printesa avea un tron montat pe scena, fiind inconjurata de soldati.

Intr-un interviul pentru Los Angeles Times, Damon Albarn a povestit ca a vazut cum printesa s-a ridicat de pe tron si s-a „scufundat” in multime, iar aceasta imagine i-a reparut intr-un vis de curand, lucru care nu i-a mai dat pace pana nu a creat melodia.

Trupa va lansa noul album „Cracker Island” pe 24 februarie 2023 prin Parlophone. Acest nou disc are multe colaborari, printre care Stevie Nicks, Bad Bunny, Adeleye Omotayond, dar si Tame Impala si Bootie Brown.

In vara, Murdoc, Noodle, Russel si 2D, alias Gorillaz, au lansat o alta piesa de pe noul album, in colaborare cu reputatul basist Thundercat.

Fanii Gorillaz din Romania i-au putut vedea in premiera la Electric Castle 2022, grupul fiind unul dintre headlierii festivalului. Pentru prima data in istoria festivalului, Gorillaz a concertat doua ore pe scena, iar ultima melodie a fost interpretata alaturi de lautarii Saraimanic.

Anul trecut, trupa a lansat un EP cu trei piese, „Meanwhile”, precum si o compilatie pentru a  sarbatori cea de-a 20-a aniversare de la debutul lor.

Identitatea grafica a trupei Gorillaz este semnata de Jamie Hewlett, cunoscut creator de benzi desenate, animator, designer, ilustrator si regizor englez. De asemenea, el este cel mai cunoscut drept co-creator al cartii de benzi desenate Tank Girl si a personajelor trupei-fenomen art-pop Gorillaz, alaturi de directorul Blur Damon Albarn.

Artistul britanic este una dintre cele mai energice figuri ale culturii pop din ultimii 20 de ani si realizeaza lucrari proaspete si infuzate cu o sensibilitate punk.

Coleg de camera cu Damon Albam, Hewlett a continuat sa creeze pentru trupa de desene animate Gorillaz, care a devenit un fenomen global si care s-a clasat in topurile din intreaga lume, cu turnee din San Diega pana in Siria, cat si vanzari record de albume.

A continuat sa colaboreze cu Albam pentru diferite proiecte, inclusiv o adaptare dupa romanul chinezesc „Journey to the West” scris de Wu Cheng’en, intitulata „Monkey: Journey to the West” si care a fost completata cu acorbatii de circ, calugari Shaolin si cantareti chinezi. A avut premiera la Palace Theatre in Manchester ca parte a Festivalului International Manchester pe 28 iunie 2007.

Trecand perfect intre design, arta si muzica, Jamie Hewlett a fost distins cu premiul „Designer of the Year” de catre Design Museum in 2006 iar in 2009, Hewlett si Albarn au castigat un premiu BAFTA pentru secventa animata, realizata pentru Jocurile Olimpice de la Beijing si intitulata „Journey to the East”, cu personajul celebru Monkey din „Monkey: Journey to the West”.

In 2015, a expus pentru prima data solo la Galeria Saatchi din Londra. Expozitia s-a intitulat „The Suggestionists” si a redat o noua directie interesanta in desenele sale.

Prima monografie a lui Hewlett contine peste 400 de opere de arta, inclusiv benzi desenate, schite si lucrarile expuse la Galeria Saatchi.

Citește în continuare