Skip to content

(audio) Una dintre cele mai mari voci ale jazz-ul, Youn Sun Na, vine saptamana viitoare in Romania. Va fi la Bucuresti, marti, 20 februarie si pe 21 februarie va fi la Cluj.

Concertul de la Bucuresti are loc la Sala Dalles si face parte din turneul de lansare al ultimului album al lui Youn Sun Nah, “Elles”, demarat in noiembrie 2023, si cu concerte in Finlanda, Suedia, Spania, Austria, Franta, Germania si Romania.

Inregistrat la inceputul acestui an la New York, „Elles” include o gama larga de melodii scrise fie de artiste celebre, fie interpretate de acestea. „Mi-am dat seama ca majoritatea melodiilor pe care le-am inregistrat de-a lungul anilor sunt ale muzicienilor barbati”, spune Youn Sun Nah. „Asa ca de data aceasta am vrut sa onorez cantaretele pe care le admir din vremuri de demult, melodiile care ma misca si vocile care ma fac sa vibrez.”

Youn Sun Nah are 54 de ani si este de Coreea de Sud dintr-o familie de artisti, cu tatal dirijor si mama actrita de musical.

De la negro-spirituals pline de suflet („Sometimes I feel like a motherless child”) si repere psihedelice („White Rabbit”) pana la versiunile de mult asteptate ale „My Funny Valentine” si „Killing Me Softly With His Song” (acesta din urma interpretata pe un cutie muzicala pastrata cu dragoste de Youn Sun). Acompaniata elegant si imaginativ de Bojan Z, pe o varietate de claviaturi, Youn Sun Nah reinterpreteaza standardele vechi si noi in maniera cu care ne-a obisnuit, asigurandu-se ca granitele de gen si generatii sunt rupte cu precizie si magie.

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociatia connoisseur-ilor de jazz. Organizator Jazz Festivals & Events.

Chiar daca spectacolele sunt deja sold out puteti descoperi vocea lui Youn Sun Nah in inregistrarile de mai jos.

Citește în continuare