Skip to content

(galerie foto) Barbra Streisand va publica prima ei carte, „My Name is Barbra”. Ajunsa la varsta de 80 de ani, vedeta isi va povesti viata si cariera, iar lansarea oficiala este in noiembrie 

Barbra Streisand, cunoscuta actrita, cantareata, producatoare si regizoare, va publica prima ei carte la sfarsitul acestui an, a anuntat editorul ei. „My Name is Barbra” va spune povestea vietii si carierei de sase decenii a vedetei, care acum are 80 de ani. Desi au existat mai multe carti despre viata ei, aceasta va fi prima data cand Streisand isi va publica propria poveste.

Cartea are acelasi titlu ca albumul sau din 1965, care ulterior a avut si o editie speciala la TV, tot cu acelasi nume. Cuprinsul este gandit astfel incat sa acopere momente de la educatia ei in Brooklyn si primele zile in New York, pana la realizarea albumelor si proiectelor sale, precum „Yentl” si „The Prince of Tides”.

Streisand va aborda, de asemenea, si subiecte de politica, ca prieteniile sale cu vedete precum Marlon Brando si Madeleine Albright, dar si casatoria ei de 24 de ani cu actorul James Brolin.

Volumul mult asteptat al lui Streisand a fost anuntat pentru prima data in 2015, cu o data de publicare stabilita pentru 2017. In 2021, invitata la emisiunea lui Jimmy Fallon, The Tonight Show, a povestit ca a inceput o schita in 1999, dar „a inceput sa scrie cu adevarat” abia in 2008, iar pandemia a ajutat-o sa termine cartea, mentioneaza publicatia People.

Streisand a mai dezvaluit ca fosta prima doamna Jacqueline Kennedy s-a oferit in 1984 sa ii editeze memoriile, daca si le-ar scrie vreodata, noteaza revista People.

„Am baut ceai si a fost atat de draguta”, si-a amintit Streisand, citata de People. Cu toate acestea, cantareata a spus ca „nu era pregatita” sa scrie o carte, din cauza programului ei de lucru agitat. „Eram mereu ocupata cu altceva, asa ca scriam in jurnale, apoi treceam la altceva”, a explicat ea.

Cartea va fi publica pe 7 noiembrie 2023, in format cartonat, ebook si audiobook, dupa cum au anuntat editorii.

In 2022, vedeta a lansat si albumul „Live at the Bon Soir”, o calatorie in timp pentru ceea ce era sa devina primul ei album de debut in 1962, insa care nu a ajuns sa fie publicat. Ea a inregistrat melodiile intr-un mic club de noapte din Greenwich Village in acel an. 

Pana in prezent, Barbra Streisand are in palmares doua premii Oscar, cinci Emmy, 10 Grammy, 11 Globuri de Aur si un premiu Tony. Primul film produs de ea, „Yentl”, a desemnat-o prima femeie care a regizat, a produs, scris si a jucat intr-un film, dar si prima femeie care a castigat un premiu Globul de Aur pentru cel mai bun regizor. 

Totodata, ea a fost prima femeie compozitoare care a primit un premiu Oscar pentru cea mai buna melodie originala – „Evergreen”, din „A Star Is Born”, versiunea din 1976.

Citește în continuare