Skip to content

Beauty 2.0. Masca cu terapie prin leduri, viitorul high-tech pentru rejuvenare

In ultimii ani industria frumusetii a fost invadata de multe descoperiri revolutionare. Una dintre ele vizeaza tratarea imperfectiunilor pielii cu ajutorul unor lumini speciale rosii si albastre aplicate prin intermediul unei masti. Folosita de vedete precum Victoria Beckham, Elisabeth Moss sau Gwyneth Paltrow aceasta varianta poate fi mai buna decat bisturiul. Cercetatorii sustin ca pielea supusa unei astfel de terapii se reface de 200 de ori mai repede. Rezulatul: ridurile fine dispar, la fel si acneea, iar capilarele sparte se estompeaza.

Masca cu terapie prin led emite culori cu beneficii diferite in functie de nevoile voastre

Culoarea luminii este un factor important in terapia prin leduri. Astfel, lumina rosie, cu o lungime de unda de 630 nanometri, stimuleaza producerea naturala a colagenului si determina cresterea elasticitatii pielii si imbunatateste textura acesteia, total diferita de cea injectata a carei effect dispare in timp. Lumina de culoare albastra (460 nm) inhiba procesul inflamator si are rol anti-microbian, distrugand astfel bacteriile care intretin acneea. Lumina roz (830 nm) apartine spectrului apropiat de infrarosu, accelereaza regenerarea colagenului si promoveaza activitatea tisulara.

Terapia LED este non-agresiva si non-invaziva, deci nu dauneaza sub nici o forma organismului

Terapia cu lumina este o procedura non-invaziva si nu are efecte secundare precum roseata sau iritatia. Asadar dupa un tratament de acest gen puteti iesi fara probleme pe strada. Inainte de aplicarea mastii veti avea un timp dedicat curatarii tenului, in timpul tratamentului veti avea aplicate o pereche mica de ochelari in zona ochilor pentru a fi protejati de razele luminoase, iar dupa tratament veti avea parte de hidratarea tenului cu produse speciale. O sedinta dureaza in jur de 20 de minute plus timpul acordat pregatirii tenului inainte si dupa. Terapia este ideala pentru a conferi tenului luminozitate, o textura fina, uniforma, si pentru a ameliora eruptiile acneice inainte de evenimente. Pentru efecte anti-ageing de durata si in tratamentul acneei sunt necesare, potrivit specialistilor, cateva sedinte, la interval de 1-2 saptamani.

Terapia cu leduri ar putea evolua si in domeniul medical

Terapia LED-LLLT promoveaza o vindecare accelerata in acnee, alte boli inflamatorii sau infectii secundare superficiale, si reduce semnificativ timpul de recuperare dupa proceduri estetice, precum resurfacing cu laser. Terapia cu LED-uri ar putea fi, in viitor, implementata si in alte domenii precum medicina. Conform specialistilor aceasta procedura poate ajuta in vindecarea ranilor si atenuarea durerii si poate functiona asupra sistemului sistemului musculo-scheletic, asupra leziunilor nervoase si recent a fost utilizat in vindecarea traumatismelor cerebrale.

Citește în continuare