Skip to content

Consumul de nuci intareste organismul contra cancerului, arata un studiu recent. Ce nuci puteti introduce in meniul zilnic si care sunt beneficiile lor

Un studiu recent, care s-a desfasurat pe durata a 7 ani, a constatat ca supravietuitorii cancerului de colon in stadiul III care au mancat cel putin 57 de grame de nuci pe saptamana – aproximativ 48 de migdale sau nuci (ceea ce inseamna doar 7 pe zi) – au avut cu 42% mai putine sanse sa le revina cancerul si cu 57% mai putine sanse sa moara din cauza cancerului decat cei care nu au mancat nuci.

Beneficiul s-a aplicat doar celor care au mancat nuci (migdale, nuci, nuci de Brazilia, fistic si caju), dar nu si alune, care, din punct de vedere tehnic, sunt leguminoase.prin modul de cultivare sau de prelucrare,  arahidele si untul de arahide pot fi, de asemenea, contaminate cu aflatoxina care este o substanta cancerigena si nu sunt foarte recomandate.

Studiul nu a facut distinctie intre alune crude sau prajite, asa ca este sigur sa presupunem ca participantii la studiu au mancat o varietate de ambele.

Nucile nu sunt bune doar pentru cancerul de colon. Consumul unui pumn de nuci in fiecare zi reduce riscul mai multor tipuri de cancer (inclusiv cancerul de san si cancerul pancreatic), boli cardiovasculare si diabet.

Nucile sunt samburi de seminte care sunt utilizate pe scara larga in gatit sau consumate ca atare ca gustare. Acestea sunt bogate in grasimi si calorii.

Iata cateva dintre cele mai des consumate nuci: migdalele, nuci de Brazilia, caju, alune de padure, nuci de macadamia, nuci pecan, nuci de pin, fistic,

Desi arahidele sunt, din punct de vedere tehnic, leguminoase precum mazarea si fasolea, ele sunt denumite de obicei nuci datorita profilului nutritional si caracteristicilor lor similare.

Nucile sunt bogate in vitamine, minerale, proteine, fibre, grasimi sanatoase si diverse alte substante nutritive de care organismul are nevoie din abundenta.

Printre vitaminele pe care le gasim in nuci sunt calciu, fier, potasiu, magneziu, mangan, ele sunt bogate in grasimi sanatoase care ajuta organismul nostru in absorbtia vitaminelor si a altor nutrienti pe care ii consumam.

Nucile sunt foarte bogate in antioxidanti care ajuta la eliminarea diferitelor toxine din corpul nostru, de asemenea nucile imbunatatesc digestia pentru ca sunt foarte bogate in fibre.

Consumul de nuci ne ajuta sa avem un somn de calitate pentru ca ajuta la eliminarea hormonilor fericirii –  cum ar fi serotonina, care imbunatatesc calitatea somnului.

S-a dovedit ca nucile reduc nivelul de colesterol „rau” din corpul nostru. De fapt, nucile pot preveni, de asemenea, absorbtia colesterolului rau in organism. Acestea reduc poftele si gustarile nesanatoase. In plus, cantitatea de nutrienti le face sa fie un excelent stimulator al imunitatii.

Acum ca este toamna si nucile sunt foarte prezente in piata, putem sa ne facem o rezerva bogata de nuci pentru a le introduce in dieta.

Citește în continuare