Skip to content

Blue Moon, un film cu Mircea Postelnicu, Ioana Chitu, Ioana Flora, Vlad Ivanov este in faza finala de post productie. Filmul e debutul in regie a actritei Alina Grigore.

O veste buna din cinematografia romaneasca, veste care, dincolo de un nou proiect cinematografic pentru spectatori, inseamna ca echipe de actori si de personal tehnic au avut de munca in aceste zile dificile.

Filmul de debut ca regizor al actritei Alina Grigore, Blue Moon, e in faza finala de post productie.

Filmul spune povestea lui Liviu (Mircea Postelnicu) care e un mic afacerist intr-un sat care nu crede foarte mult in importanta educatiei, El se afla in conflict cu verisoara mai tanara (Ioana Chitu) care ar face orice sacrificiu sa mearga la scoala.

Ioana Chitu

In alte roluri mai sunt Ioana Flora, Vlad Ivanov, Emil Mandanac, Mircea Silaghi, Ilinca Neacsu si Robi Urs.

Filmarile au fost realizata intr-o prima etapa in 2019 la Vatra Dornei, iar in vara anului trecut – in plina pandemie –  s-au mai realizat cateva filmari in Bucegi, cu toate restrictiile sanitare impuse.

Alina Grigore spune ca s-a documentat pentru aceasta tema mai bine de 10 ani, in prima faza scriind povesti scurte despre femei care isi doreau sa urmeze scoala, dar pentru ca s-au nascut la sat sansele lor de a ajunge la universitate erau reduse.

Conform statisticilor, in Romania sub 2% dintre femeile care cresc la sat reusesc sa aiba educatie academica pana la nivelul universitar.

Fimul va fi gata la inceputul verii si va urma un parcurs festivalier, iar in functie de evolutia pandemiei si ridicarea restrictiilor in cinematografe, se va stabili si premiera in Romania.

Alina Grigore s-a remarcat la nivel international cu rolul din “Ilegitim” care a fost in selectia Festivalului de film de la Berlin in 2016, pelicula regizata de Adrian Sitaru la care Grigore a fost si scenarist.

Rolul din “Ilegitim” i-a adus si o nominalizare la premiile Gopo pentru cea mai buna actrita. Tot in regia lui Adrian Sitaru a mai jucat in “Din dragoste cu cele mai bune intentii”- 2011..

Pentru publicul larg, Alina Grigore e actrita din serialele “Ingerasi”, “Aniela”.

Citește în continuare