Skip to content

In perioada carantinei, britanicii au achizitionat mai multe parcele de padure pentru a avea propriul spatiu de relaxare in natura. In Romania lucrurile sunt diametral opuse, distrugem padurile

Un trend nou este mentionat de publicatia The Guardian printre britanici: acestia isi achizitioneaza parcele de padure pentru a avea propriul spatiu de relaxare in natura, unde pot campa cu cortul sau chiar cu rulotele, fiind departe de aglomeratia oraselor si alte persoane.

Conform informatiilor aparute in publicatia britanica, din ce in ce mai multe persoane sunt interesate de achizitia acestor parcele, cererea fiind foarte mare inca de la inceputul crizei pandemice. Atat cererile, cat si achizitiile pentru astfel de parcele s-au dublat fata de 2019, iar britanicii sunt din ce in ce mai interesati inclusiv de caracteristici suplimentare, precum loturi prin care trece apa – parau sau rau, iazuri si chiar ruine. Alti clienti sunt interesati de loturi de padure cat mai deasa, astfel incat sa nu poata fi vazuti, daca cineva este in excursie in zona, in timp ce multi isi doresc si un luminis, ca sa isi poata puna cortul sau rulota.

Companiile care vand astfel de loturi si parcele de padure spun ca trendul se datoreaza si migratiei populatiei din aglomerarile urbane catre sate, mai ales dupa ce au fost nevoiti sa stea in casa din cauza restrictiilor severe impuse de guvernul britanic.

Preturile loturilor incep de la 10.000 lire sterline pentru 0,4 hectare (un acru), iar costurile extra de achizitie valoreaza intre 600-900 lire sterline. Din punct de vedere legal, in Marea Britanie este voie sa campati peste noapte in padurea proprietate personala pana la 28 de zile pe an fara permis, insa pe perioada crizei pandemice a fost prelungita la 56 de zile pe an pana la sfarsitul lunii decembrie 2021, facilitand astfel stabilirea de catre proprietarii de terenuri.

Chiar daca in Romania nu a ajuns inca acest trend, urban.ro a pregatit o lista de locuri din tara cu livezi pe care le puteti vizita pentru a putea organiza picnicuri sau sesiuni de sedinte foto, printre copacii infloriti.

Aproape de Bucuresti, gasiti “Livada frumoasa”, în satul Ordoreanu, comuna Clinceni, din judetul Ilfov, un loc ingrijit de o familie, Dana si Ovidiu Banciu. O alta livada foarte frumoasa pe care o puteti vizita este Craita Merelor, dar si gradinile cu legume detinute de familia Oprea in Voinesti, judetul Dambovita.

Citește în continuare