Skip to content

La Bruxelles s-a deschis o gradina in onoarea lui Audrey Hepburn. Locul ales este vizavi de casa in care a copilarit actrita

La Bruxelles, locul nasterii lui Audrey Hepburn, a fost inaugurata o gradina in onoarea vedetei de film, chiar peste drum de casa copilariei ei. Gradina este completata cu un bust din bronz al actritei, iar la deschiderea oficiala a acestui parc a fost prezent inclusiv fiul actritei, Sean Hepburn Ferrer, producator de documentare si scriitor.

Acesta a comentat faptul ca exista doar doua statui ale actritei in lume, amandoua aflate in locurile pe care Audrey Hepburn le-a indragit cel mai mult – la Bruxelles, in cartierul Ixelles, unde s-a nascut si a copilarit, si la Arnhem (Olanda), locul de provenienta a familiei mamei sale.

Sean Hepburn Ferrer a publicat in 2005 cartea „Audrey Hepburn, An Elegant Spirit” in care a povestit cum era mama sa dincolo de imaginea publica. Cartea contine si imagini de familie, dezvaluite in premiera la vremea respectiva.

Anul acesta, va aparea un alt film biografic despre actrita iconica Audrey Hepburn, cu Rooney Mara in rolul principal, care este in lucru la Apple, dupa cum a confirmat Variety.

Regizorul nominalizat la Oscar pentru „Call Me by Your Name”, Luca Guadagnino, va regiza acest proiect, Mara il va produce, iar co-scenaristul din „The Giver”, Michael Mitnick, va scrie scenariul.

Hepburn este o legenda a actoriei, celebrata pentru interpretarile sale in filme clasice precum „Breakfast at Tiffany’s”, „My Fair Lady”, „Wait Until Dark”, „Charade” si „Sabrina”. In timpul carierei sale de patru decenii, Hepburn a câstigat premii Emmy, Oscar, Tony si Grammy, ultimul dintre acestea fiind primit postum. A fost, de asemenea, o persoana dedicata actiunilor umanitare, colaborând cu UNICEF pentru a ajuta copiii din Africa, America de Sud si Asia si primind Medalia Prezidentiala a Libertatii in 1992.

Rooney Mara, actrita care o va interpreta pe Hepburn, a fost nominalizata de doua ori la premiile Oscar, pentru activitatea sa in „The Girl With the Dragon Tattoo” din 2011 si „Carol” din 2015. Cel mai recent a jucat in „Nightmare Alley”, de Guillermo del Toro, alaturi de Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette si Willem Dafoe. Printre proiectele viitoare ale lui Mara se numara „Women Talking”, de Sarah Polley, o drama centrata pe opt femei menonite, in care mai joaca Frances McDormand, Ben Whishaw, Claire Foy si Jessie Buckley.

In 2020, la 30 de ani de la moartea sa, un nou documentar despre Audrey Hepburn a avut premiera, “Audrey, More than an Icon”.

Documentarul este realizat de echipa care a facut si filmul despre McQueen, designerul britanic care s-a sinucis,  si promite ca va fi o privire intima in viata lui Audrey, cu imagini exclusive din arhivele de familie, filmul beneficiind si de participarea fiului actritei,  Sean Hepburn Ferrer, care a publicat si o carte despre mama sa.

Audrey, una dintre cele mai influente femei in istoria modei prin colaborarea sa cu Hubert de Givenchy, a avut o viata plina de stralucire in fata opiniei publice, dar acasa a fost o femeie care a avut o rigoare si o disciplina consolidate inca din copilarie, cand viata sa a fost foarte aspra.

Documentarul va prezenta informatii despre partea mai putin frumoasa a copilariei, cand actrita a fost abandonata de tatal ei, a suferit de foame si a crescut in Olanda, intr-o vreme in care nazistii erau la putere. Pentru cei care stiu ca Audrey a fost ambasador UNICEF, acum totul va avea  o noua perspectiva, foarte personala.

Citește în continuare