Skip to content

Sfaturi de frumusete de la Audrey Hepburn

Audrey Hepburn (1929 – 1993) continua sa fascineze cu gratia si eleganta sa, cu stilul propriu atat de bine definit incat rezista de zeci de ani impotriva oricaror tendinte promovate de marile branduri de moda sau de make up.

In imaginea publica Audrey a avut intotdeauna un calm si o discretie care au generat si mai mult interes, acasa – conform fiului sau, Luca Dotti – a avut o viata care ar parea plictisitoare, dar care a inclus foarte multa disciplina. Secretul siluetei sale ca de balerina a venit din doua reguli pe care nu le-a incalcat niciodata: fructe si legume de sezon si gimnastica ca de balerina, la bara, in fiecare zi.

Dincolo de sfaturile practice care au ramas peste ani din marturisirile sale, Audrey Hepburn e unul dintre cele mai bune exemple ca  frumusetea este ceva care se cultiva cu disciplina si rigoare toata viata.

Prima regula de frumusete a lui Audrey era: hidrataza-te, hidrateaza-te. Hidratarea ajuta la regenerarea pielii si mentine un ten stralucitor.

Cartofii erau mancarea ei de baza, sustine fiul sau –  Luca. Au vitamina C, antioxidanti si magneziu care ajuta la intretinerea tenului; nu-i manca prajiti, ci la cuptor sau sub forma de piure.

Manca intotdeauna fructe proaspete din anotimpul respectiv, daca se poate de la producatori locali. Cea mai mare parte a vietii ei a locuit in Italia asa ca a dezvoltat relatii stranse cu fermieri italieni. Iarna manca multe fructe si vegetale bogate in vitamina C, vara era fana pepene, piersici, in special fructele care contin foarte multa apa.

Manca foarte putina carne. La vremea respectiva veganismul nu era inca un trend, dar Audrey a fost inaintea vremurilor si a optat pentru o alimentatie bazata cat mai  mult pe fructe si legume.

Genele ei spetaculoase fara sa fie extravagante, sau model streasina la baza fruntii – cum se poarta acum – erau obtinute in 3 pasi: un cleste care curbeaza genele, mascara, si un separator de gene sub forma unei pensete care le aseza “diciplinat”.  

Accesoriile sale de make-up veneau mai degraba din zona de sanatate: produse de ingrijre a parului (spunea ca o coafura defineste personalitatea unei femei si nu se sfia sa-si faca o banala “coada de cal”), ingrijirea in detaliu a sprancenelor (care au fost parte din brandul sau de frumusete, sprancelele accentuate reintorcandu-se acum in tendinte) si produse de ingrijire a tenului si a buzelor. Obisnuia sa faca un tratament cu abur pentru fata o data pe saptamana si avea obiceiul sa-si asorteze rujul la tinuta vestimentara.

Spunea ca o postura perfecta a corpului va fi intotdeauna un mesaj al elegantei si ca “mai putin e intotdeauna mai mult si mai bine”.

Nu i-a fost niciodata teama sa-si spuna varsta chiar daca, conform fiului, se plangea adesea de ridurile accentuate si parul care albea.

Avea o perceptie foarte exacta despre cum sa te diferentiezi din multime si recomanda intotdeauna ca fiecare femeie sa-si caute si sa-si exploateze unicitatea.

Astazi, in epoca instagramului cu filtre pe care le foloseste toata lumea ca sa aiba o imagine apropiata de un standard impus, ne-am indepartat tot mai mult de la unicitate.

Citește în continuare