Skip to content

Bulgari a creat cel mai subtire ceas din lume intr-o editie limitata de 10 piese unice. Are o grosime de 1,8 milimetri, este realizat din titaniu si un pret de 400.000 euro.

Brandul Bulgari celebreaza 10 ani de la lansarea colectiei de ceasuri Octo Finissimo cu un model care stabileste un nou record mondial – cel mai subtire ceas din lume.

Octo Finissimo Ultra este un ceas realizat intr-o editie limitata de numai 10 piese unice. Fiecare dintre ele masoara 1,8 milimetri, reusind sa intreaca modelul care detinea anterior recordul pentru cel mai subtire ceas din lume – Piaget Altiplano Ultimate Concept – cu 0,2 milimetri.

Asa cum s-a intamplat si cu modelul Piaget, s-a renuntat la conceptul de carcasa mobila in favoarea integrarii miscarii cu bobinare manuala. Ceasul este creat din 170 de componente integrate in carcasa de titan sablat cu un diametru de 40 de milimetri. Pentru a opri indoirea ceasului cand este purtat, fondul carcasei a fost fabricat din carbura de tungsten.

Pentru a dezvolta tehnologia necesarii functionarii perfecte a modelului Octo Finissimo Ultra dar si pentru design-ul futurist al ceasului, specialistii si inginerii de la Bulgari au lucrat 3 ani la cele 10 piese. Fiecare dintre ele poate fi achizitionata pentru 400.000 euro, pretul reflecta atat calitatea brandului cat si ingineria spectaculoasa de ultima generatie.

Ceasul are o rezerva de baterie de 50 de ore inclusa intr-unul din cadranele arcului principal, fiind o solutie tipica pentru ceasornicaria ultra-subtire si fina. In locul unei coroane standard, Bulgari a montat 2 roti, una pentru intoarcerea ceasului si alta pentru reglarea timpului. 

Jean Christophe Babin, CEO-ul Bulgari a declarat ca acest model este un vis imposibil devenit realitate, este un „punct de referinta fabulos. Mai multe detalii despre cum poate fi comandat veti gasi aici.

Pentru a demonstra legatura la tehnologia de ultima generatie dar si conexiunea dintre lumea mecanica si cea digitala – fiind vorba de un ceas manual – fiecare ceas are un cod QR gravat pe cadranul principal. In momentul in care este scanat, codul directioneaza spre o lucrare de arta in sistem NFT care este utilizata pentru a autentifica ceasul ca fiind original. In plus, codul respectiv se conecteaza si la metaverse-ul companiei Bulgari.

Despre conceptele de NFT si Metaverse puteti descoperi mai jos.

Despre cele mai recente lansari de ceasuri de la marii producatori de lux puteti afla mai jos.

Citește în continuare