Skip to content

7 cabane de poveste din Romania pentru un Craciun magic si un Revelion de neuitat

Romania surprinde mereu cu peisaje uimitoare si locuri autentice indiferent de anotimp, iar sarbatorile de iarna petrecute alaturi de cei dragi departe de orasul zgomotos in locuri idilice si retrase poate fi o optiune de luat in calcul anul acesta. Va invitam in continuare sa descoperiti cateva cabane perfecte pentru o vacanta de iarna de poveste.

Situata in Transilvania, la poalele muntilor Fagaras, Cabana Sapte cucereste prin stilul scandinav si peisajul de vis care o inconjoara.

Cabana idilica a fost reproiectata complet in 2017 si toate obiectele de mobilier au fost reconditionate intr-unele noi, elegante. Turistii au la dispozitie intreaga casa, alcatuita dintr-un living foarte spatios, dining si zona de bucatarie deschisa. Oaspetii pot innopta in 3 dormitoare situate la etajul 1 si doua dormitoare la parter.

Amplasata in localitatea Breaza din judetul Brasov, se ajunge in doar 30 de minute din orasul Fagaras si este un loc perfect pentru iubitorii de munte si natura salbatica. Pe langa relaxare si distractie alaturi de familie si prieteni, in apropiere pot fi vizitate parcul de aventura Dragus, herghelia de cai de la Sambata de Sus, schitul Breaza, ferme de pastrav si faimosul drum Transfagarasan.

Un alt loc de vis pentru petrecerea sarbatorilor de iarna impreuna cu oamenii dragi poate fi si Cabana Livada 45 din statiunea Borsa, Maramures.

Amplasata intr-o zona linistita dar totusi aproape de centru, cabana Livada 45 ofera o panorama deosebita spre muntii Maramuresului si dispune de doua dormitoare cu bai proprii, living cu canapea, un semineu ideal pentru serile friguroase de iarna si loc de luat masa, bucatarie utilata, terasa si gratar. In apropiere se gaseste si Casa de vacanta Livada cu doua dormitoare, doua bai, living cu semineu si bucatarie.

Exista la dispozitia turistilor si un ciubar, iar la 10 minute se afla partia de schi Borsa. Ambele unitati de cazare au o capacitate totala de 14 persoane. Oaspetii pot vizita mai multe obiective turistice din zona, cum ar fi Cascada Cailor situata la 29 de km sau Manastirea Moisei la 15 km. De asemenea, la 23 de km se afla punctul de plecare a Mocanitei.

Cabana „La noi la munte” din satul Matisesti, comuna Horea, judetul Alba, ofera o paronama spectaculoasa de la 1050 m altitudine, asupra vaii si muntilor Apuseni.

„La noi la munte” este destinatia ideala pentru cei care iubesc arhitectura rustica, simplitatea unei case vechi din lemn, natura, drumetiile si in acelasi timp traditiile romanesti, cat si serile reci de iarna petrecute langa soba. Constructia veche de 60 de ani a fost restaurata pastrand din elementele originale si este amenajata in stil traditional, cu accente vintage si moderne, avand o capacitate de 7 persoane. Casa dispune de 3 camere matrimoniale, 2 bai, o bucatarie complet utilata, 3 terase, dintre care una in aer liber si ofera acces la un ciubar afara, cu vedere la munte.

Privelistea uimitoare din mansarda este spre satul Fericet, locul in care se gaseste Casa Memoriala Horea. Drumul pana la cabana este un traseu pitoresc care merita vazut, ideal pentru masina, motor sau bicicleta. Tot de aici se poate vizita Biserica din Matisesti si Rezervatiile naturale Izbucul din Matisesti si Pestera Dirninii.

Un loc de basm pentru petrecerea Revelionului alaturi de familie si prieteni este si Cabana „Hai la Munte” din Bran, judetul Brasov.

Sunt disponibile doua cabane de tip „A house”, moderne, care pot gazdui in total 8 persoane. In partea superioara exista un dormitor open space cu balcon interior. Casutele dispun de bucatarie, baie, loc pentru foc de tabara si ciubar. Printr-un perete integral din sticla se pot admira Muntii Piatra Craiului.

Zona de poveste Bran-Moeciu cuprinde obiective turistice precum faimosul castel Bran, pestera Liliecilor sau cetatea Rasnov. Pasionatii de sporturi de iarna isi pot petrece timpul liber pe partia Bran-Zanoaga sau cea de la Cheile Gradistei.

Pe Valea Avrigului, in judetul Sibiu, este amplasata cabana Anna Charisma Chalet, ideala pentru o gasca numeroasa de prieteni care doresc sa-si petreaca sarbatorile de iarna intr-un loc elegant, in mijlocul padurii.

Locul are o istorie remarcabila si a suferit diferite schimbari de-a lungul deceniilor. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in 1939, cehii il foloseau pentru a furniza apa pentru fabrica de arme secreta situata in localitatea Mirsa din apropiere. Accesul la cabana se realizeaza printr-un pod suspendat. Turistii se pot caza in 5 suite si un penthouse, toate decorate cu rafinament si mobilier de lux. Chalet-ul include si un bar, o zona de luat masa si o bucatarie comuna. Penthouse-ul este o adevarata opera de arta. In camera de zi se gaseste un semineu central si o zona de dining separata. De la balcon, oaspetii se pot bucura de privelisti uluitoare ale varfului Suru.

In curte exista amenajat un semineu exterior, unde, chiar daca este frig, turistii au la dispozitie paturi imblanite. De asemenea, exista posibilitatea vizionarii unui film la cinematograful din aer liber. Proprietatea de 11.000 mp cuprinde si cateva cascade, printre care „Cascada Ingerilor”, cu o cadere de apa de 15 metri.

O alta optiune pentru petrecerea Craciunului traditional si in siguranta este Cabana CeiTrei, situata intr-un peisaj de basm, la doar 5 kilometri de Vatra Dornei, in satul Cozanesti.

Cabana de munte din Tara Dornelor cuprinde doua unitati de cazare cu vederi uimitoare spre Masivul Giumalau si Muntii Bistritei. Proprietatea detine aproximativ doua hectare de teren cu padure, o cabana de 200 mp cu 4 camere, living spatios si cu semineu perfect pentru vremea friguroasa, o zona de dining, 2 terase si o bucatarie utilata complet. De asemenea, exista si o cabana de 100 mp cu 2 camere si un living. In plus, este amenajata si o zona pentru copii, precum si una pentru gratar.

Pasionatii de alpinism si natura pot explora Pietrele Doamnei din Muntii Rarau sau Rezervatia Cheile Zugreni, iar cei care adora sporturile de iarna pot schia pe cele 4 partii din statiunea Vatra Dornei (Dealul Negru, Veverita, Parc 1 si Parc 2).

Situata tot in Maramures, Cabana Geo se afla in apropierea partiilor de schi din Cavnic si este un loc de relaxare perfect pentru o vacanta de iarna.

Designul cabanei imbina armonios elemente traditionale si moderne, oferind o senzatie de „acasa”. Aceasta dispune de cinci dormitoare cu bai proprii, un living cu semineu, o bucatarie echipata cu tot ceea ce este nevoie, o sauna uscata cu iesire direct la dusul cu apa rece si un jacuzzi aflat la demisol, cat si un spatiu unde se pot depozita schiurile si claparii. Unele camere ale cabanei au denumiri montane, precum Camera Schiorului, Drumetului sau Cabanierului, care are o zona de living cu ferestre imense si o priveliste asupra padurii.

Proprietatea este o oaza de liniste in padure si, pe langa foisor si gratar, include si un izvor cu o moara de apa.

Citește în continuare