Skip to content

Cum sa faceti cafeaua zilnica mai sanatoasa. De la obiceiuri de consum la condimente pe care le puteti adauga pentru o bautura magica pentru sanatate

Cafeaua are mai multe beneficii pentru sanatate, iar pentru a profita la maximum de cafeaua dvs este important sa fiti foarte atenti ce puneti in ea.

Cafeaua este una dintre cele mai populare bauturi din lume, iar multi profesionisti din domeniul sanatatii cred ca este, de asemenea, una dintre cele mai sanatoase, ea are insa – in cantitati mari – si efecte negative pe care le-am simtit cu totii pe pielea noastra (palpitatii, tremor, insomnia).

Pentru unii oameni, dat fiind faptul ca e consumata zilnic, este cea mai mare sursa de antioxidanti din dieta, depasind atat fructele, cat si legumele la un loc

Iata cateva recomandari care fac ca aceasta bautura care este buna pentru sanatatea si mintea noastra sa fie si mai sanatoasa,

Incercati sa beti cafea fara cofeina dupa ora 14.

Cafeaua este una dintre cele mai bogate surse naturale de cofeina din alimentatie. Cum cofeina este un stimulent, ea da un impuls de energie si va ajuta sa ramaneti treaz atunci cand va simti obosit. Dar daca beti cafea la ore tarzii in timpul zilei, aceasta poate interfera cu somnul, iar asta poate duce la alte probleme de sanatate pentru ca nu dati timp organismului sa se regenereze.

 Nu puneti foarte mult zahar in cafea, daca puteti beti-o chiar fara zahar.

Mult zahar in ceasca dvs de cafea poate face aceasta bautura sanatoasa in ceva daunator. In tarile in care se produce cafeaua, localnicii nu pun niciodata zahar in ea.

Zaharul, in principal datorita cantitatii mari de fructoza, este legat de tot felul de boli grave, cum ar fi obezitatea si diabetul

Daca nu va puteti imagina ca va puteti trai viata fara un indulcitor in cafea, folositi un indulcitor natural precum stevia.

Calitatea cafelei poate varia foarte mult in functie de metoda de procesare si de modul in care au fost cultivate boabele de cafea, asa ca daca puteti alegeti o marca de calitate, de preferinta organica

Boabele de cafea tind sa fie stropite cu pesticide sintetice si alte substante chimice care nu au fost niciodata destinate consumului uman. Cu toate acestea, efectele asupra sanatatii ale pesticidelor din alimente sunt controversate. In prezent, exista dovezi limitate ca acestea cauzeaza daune atunci cand se gasesc la niveluri scazute in produse. Cu toate acestea, daca sunteti ingrijorat de continutul de pesticide din cafeaua dumneavoastra, luati in considerare cumpararea de boabe de cafea organice. Acestea ar trebui sa contina cantitati mult mai mici de pesticide sintetice.

In cafea pot fi adaugate condimente care cresc si  mai mult beneficiile asupra sanatatii.

Daca agaugati scortisoara in cafea, nu doar ca obtineti o bautura aromata foarte placut ci si preveniti cresterea glicemiei. Studiile arata ca scortisoara poate scadea glicemia, colesterolul si trigliceridele in cazul diabeticilor. Daca aveti nevoie de putina aroma, incercati sa adaugati un strop de scortisoara.

De asemenea evitati laptele din cutiutele  mici pentru a fi adaugate in cafea, alegeti oricand lapte vegetal – de soia sau cocos.

Pentru digestie si imunitate puteti adauga in cafea turmeric sau ghimbir, rezultand o combiatie perfecta pentru o cafea dintr-o dimineata de iarna.

Si turmericul, si ghimbirul au proprietati anti oxidante si anti inflamatorii foarte puternice, iar noua bautura rezultata sustine detoxifierea ficatului, ajuta la digestie si la tratarea depresiei.

Citește în continuare