Skip to content

Carla Bruni – Secretele ei de frumusete: minimalism si sanatate

E una dintre frumusetile invidiate de multa lume, are clasa, rafinament si e foarte departe de ceea ce se promoveaza acum ca standard de frumusete. E insa unul dintre cele mai bune exemple ca educatia si rafinamentul aduc un plus frumusetii, care atunci cand sunt insotite si de curajul de a fi diferit, pot sustine sanatatea pe termen lung.

Carla Bruni, cantareata si fost model, sotia fostului presedinte francez Nicola Sarkozy, a implinit la finalul anului trecut 55 de ani.

Secretele ei de frumusete se bazeaza pe minimalism si pe a nu fi cu nimic ostentativ si sunt o lectie frumoasa pentru femei.

In locul unui machiaj intens si care sa incarce tenul, Carla Bruni alege sa-si trateze tenul cu produse care sa aduca multa hidratate si stralucire.

Artista spune ca e o decizie strategica pentru ca pe termen lung este mult mai eficient, plus ca are un ten sensibil care necesita mai multa ingrijire.

In tratamentele sale faciale sunt incluse – o data la doua zile mastile faciale detoxifiante, intotdeauna urmate de o masca cu argila si o baie cu aburi pentru fata. Tratamentul aduce hidratare, stralucire pielii si inlatura aspectul de piele obosita. Bruni crede ca acest efect este infinit mai eficient decat un fond de ten intr-un strat gros care sa tapeteze fata.

Bruni nu foloseste produse in tonuri de “piersica” pentru pielea ei si prefera sa foloseasca un balsam sau un serum hidratant pentru fata ca baza pentru orice machiaj. Isi aplica doar corector si o pudra usoara.

Foloseste crema hidratanta de 3 ori pe zi, iar in baia de seara pune cateva picaturi de lavanda si arnica care ajuta la relaxarea musculara, dar ofera si tenului – prin aburi – o hidratare suplimentara.

Pentru ingrijirea parului care are acelasi stil minimalist chic, Bruni prefera un balsam organic, o masca de par si un ondulator ceramic cu care sa dea putin volum catre varfuri.

Artista spune ca si inaintea unor spectacole rutina ei de frumusete nu depaseste 30 de minute, cu tot cu aranjatul parului si secretul este mai degraba in a se preocupa zilnic de sanatatea pielii si a parului prin produsele folosite, in loc sa mascheze prin machiaj eventualele defecte.

Silueta longilina adolescentina e intretinuta cu o ora de cardio zilnic si 3 sedinte de pilates pe saptamana, precum si cu o dieta vegetariana.

Citește în continuare