Skip to content

Cartile preferate ale artistilor. Elvira Deatcu.

Continuam sa va aratam cartile preferate ale artistilor pe care ii admirati in productii de teatru, film, muzica. E o rubrica urban.ro prin care speram sa va inspiram catre noi lecturi care sa va bucure mintea si sufletul.

Elvira Deatcu este actrita a Teatrului Odeon pe care o puteti vedea in  Am avut o Livada, de Yann Verburgh, dupa Livada de visini de A. P. Cehov,  O casa deschisa, de Will Eno, regia si traducerea Teodora Petre, Rebarbor, regia Alexandru Dabija, Julieta fara Romeo de Bogdan Teodor Olteanu si Alex Mircioi, regia Bogdan Teodor Olteanu.

A fost recent protagonista in serialul “Clanul” de la PRO TV cu rolul  inspectoarei de politie, Olivia Stamate,, dar ati mai putut-o vedea si in serialul HBO, “Spy/Master” unde o ilustra pe Elena Ceausescu, in “Ramon” (film care e acum pe Voyo si Netflix), “Tigrul”, “Ana, Mon amour”.

A primit premiul Gopo pentru Cea mai buna actrita in rol secundar, pentru filmul “5 minute”, regia Dan Chisu.

Inainte de a urma cursurile Academiei de teatru si film, a fost Eleva a liceului de pedagogie pentru ca isi dorea sa fie invatatoare. E o mare iubitoare de carti si de lectura, pasiune pe  care incearca sa o aduca si in familie pentru fiul adolescent. Spune ca  se fereste sa faca recomandari de carti pentru ca “mi se pare foarte personal, ma vulnerabilizeaza. Fac asta doar cu oamenii apropiati”


“Preferatele mele devin cele pe care stiu ca le voi reciti, cele care vor fi cu mine toata viata, cele pe care le-as dori ecranizate/dramatizate. Astfel, “Prins”a lui Petru Popescu se regaseste in topul meu 5. Desi e de o tristete fara margini, desi am citit-o la varsta la care n-as mai fi putut juca rolul principal feminin, mi-ar fi placut s-o vad ecranizata.”

Lista cartilor pe care Elvira Deatcu le poarta in suflet este lunga si este “in functie de etapele mele de formare…”

L.Blaga-“Luntrea lui Caron”

T.Mann-“Muntele vrajit”

H.Hesse-“Jocul cu margele de sticla”

M.Eliade-nuvelele,

”Maytrei” G.Marquez-“Un veac de singuratate”(si altele…)

N.Manea-“Intoarcerea huliganului”

Guzel Iahina-“Zuleiha deschide ochii”

E.Vodolazkin- cartile care au aparut la noi

Narine Abgarian- ambele aparute la noi

Citește în continuare