Skip to content

Cel mai bun bar din lume in 2021 este la Londra. Connaught Bar castiga distinctia The World’s 50 Best Bars 2021 pentru al doilea an consecutiv

Expertii World’s 50 Best Bars 2021 au facut publica lista cu cele mai bune baruri din lume, iar pentru al doilea an consecutiv, Connaught Bar din cartierul londonez Mayfair a fost clasat pe primul loc.

Barul de inspiratie cubista este condus de Agostino Perrone, Giorgio Bargiani si Maura Milia si este cunoscut pentru cocktail-urile personalizate, Martini si designul impresionant.

Servirea pentru Dry Martini se face cu ajutorul unui carucior care devine o scena temporara.

Al doilea loc pe listă a revenit lui Tayēr + Elementary, tot la Londra. Tayēr + Elementary inseamna Alex Kratena si Monica Berg, iar spatiul in stil industrial ofera cocktailuri, dar si  vin si bere cu eticheta proprie. Meniul se schimba saptamanal si este sincronizat cu anotimpurile.

Locul trei este ocupat de Paradiso din Barcelona (Spania), situat in cartierul El Born, unul dintre locurile pentru pasionatii de bunatati gurmande. Proprietarul Giacomo Giannotti si echipa sa au dezvoltat meniul Universo, care se lumineaza fizic in intuneric. Elementul surpriza continua cu bauturile elaborate din meniul stralucitor, cum ar fi Space Colada si Negroni Vulcano, ce sunt servite alaturi de un mini vulcan de gheata carbonica care erupe peste pahar.

Anul acesta, 17 tari sunt prezentate pe lista din 2021, cu 18 noi intrari in baruri raspandite in Australia, India, Mexic, Rusia, Argentina, Suedia, Spania, China si Emiratele Arabe Unite. Singapore are mai multe baruri pe lista decat orice alta destinatie din lume, cu sase locuri recunoscute.

Romania nu este prezenta pe lista celor de la World’s 50 Best Bars 2021, insa restaurantele Kaiamo si Anika au fost recent vizitate de expertii World’s 50 Best Restaurants.

Citește în continuare