Skip to content

O plaja din Australia unde alearga cangurii, pe primul loc in topul celor mai frumoase plaje pentru vacanta in vara 2023. Alte destinatii sunt in Mexic, Filipine, Grecia sau Italia. 

Odata cu sezonul cald incepe si planificarea vacantelor in locuri spectaculoase, fie ca este vorba despre o plaja cu nisip fin si mult soare sau o zona racoroasa din munti. In ceea ce priveste plajele, in prezent exista peste 20 de tipuri, clasificate in functie de clima, geografie, flora si fauna, geologie si prezenta umana.

Platforma online World’s 50 Best Beaches a realizat un top cu cele mai bune 50 de plaje pentru vara anului 2023, unele dintre ele sunt in locuri specatculoase si ar putea reprezenta destinatia perfecta pentru o vacanta de vis. Clasamentul a fost realizat, asa cum se intampla in fiecare an, pe baza opiniilor unor specialisti care calatoresc in toata lumea pentru a cauta cele mai frumoase si relaxante plaje. 

Pentru editia din 2023, platforma online a lucrat cu 750 de experti, jurnalisti specializati in turism, care si-au bazat voturile pe clima, conditii si mediul nepoluat. Locul intai este ocupat de o plaja de 5 kilometri lungime din Australia, cunoscuta sub numele de Lucky Bay. 

Lucky Bay se afla in apropierea orasului Esperance, pe coasta de sud-vest a Australiei, si este cea mai votata plaja din 2023 de catre cei 750 de experti. Este o destinatie exotica, cu nisip alb, fin, ape turcoaz si canguri salbatici, fiind unul dintre putinele locuri de pe coasta de sud in care sunt prezenti cangurii. 

Plaja este in intregime naturala, nemodificata de oameni, se poate inota cu usurinta, are peste 303 de zile insorite pe an si o temperatura medie anuala de 17,5°C. De asemenea, in zona sunt facilitate mai multe activitati in aer liber, printre care drumetii si plimbari cu canoe sau caiac.

Alte destinatii mentionate in topul World’s 50 Best Beaches sunt plajele Anse Source D’Argent din Seychelles (locul 2), Hidden Beach din Filipine (locul 3), Whitehaven din Australia (locul 4) sau One Foot din Insulele Cook (locul 5). 

Anse Source D’Argent este una dintre cele mai fotografiate plaje din lume, aflandu-se la est de continentul african, in Oceanul Indian. In acelasi timp, Hidden Beach se afla vestul arhipelagului filipinez si se remarca printr-o cortina de stanci de calcar care face ca accesul la plaja sa poata fi asigurat doar cu barca. 

Whitehaven se afla in regiunea Queensland din Australia, in nord-estul continentului, si este una dintre cele mai indepartate plaje din lume, cu cel mai curat nisip, reprezentand 98,9% siliciu pur. Plaja One Foot din Insulele Cook se afla la nord de Noua Zeelanda si reprezinta una dintre cele mai exotice destinatii, cu nisip alb, ape turcoaz, pline de specii colorate de pesti si testoase, vegetatie luxurianta si palmieri.

Printre cele mai bune 15 plaje din lume se afla si locuri din Grecia si Italia, destinatii mai apropiate de Romania si mai usor de accesat.

In Grecia, plaja Navagio (locul 9) este cea mai fotografiata de catre turisti si recunoscuta pentru epava blocata inca din 1983 in nisipul alb din mijlocul acesteia. Este situata intr-un mic golf stancos si izolat, inconjurat de stanci spectaculoase. Se poate ajunge doar cu barca.

In Italia, plaja Cala Goloritze (locul 11) din estul Sardiniei este un loc retras, aflat intre stanci de calcar, cu nisip fin si ape turcoaz. Accesul pe plaja se poate face cu barca sau pe uscat, intr-o drumetie de aproximativ 4 kilometri. 

Puteti descoperi toate cele 50 de plaje din lista World’s 50 Best Beaches aici

Mai jos veti descoperi alte articole despre destinatii de vacanta:

Citește în continuare