Skip to content

(galerie foto) Unul dintre cele mai spectaculoase hoteluri din Santorini are un infinity pool de 22 metri si un restaurant condus de Lefteris Lazarou, primul chef grec cu o stea Michelin. A fost votat hotelul nr.1 din Grecia si al doilea din lume de revista Travel + Leisure.

Grace Hotel din Santorini a fost votat luna trecuta ca cel mai bun hotel din Grecia si premiat in acelasi timp de catre revista americana Travel + Leisure ca fiind al doilea cel mai bun din lume. Hotelul face parte din Auberge Resorts Collection si s-a deschis in 2008 pe coasta de vest a insulei.

Santorini s-a format in Marea Egee in urma uneia dintre cele mai violente eruptii vulcanice din istorie. Reprezinta astazi una dintre minunile geologice ale lumii datorita stancilor spiralate, plajelor cu nisip negru si rosu si apelor albastre. In acelasi timp, turistii sunt atrasi si de catre istoria si mitologia bogate ale insulei, se spune ca insula ar fi ultima legatura cu orasul pierdut Atlantida. In ultimul deceniu, a devenit destinatia favorita a iubitorilor de fotografii pentru Instagram.

Hotelul se afla pe una dintre stancile inalte din Imerovigli, o localitate cu cele mai spectaculoase privelisti din Santorini.

Complexul hotelier are 21 de camere de lux de 50 metri patrati, cu terase generoase, apartamente de 90 metri patrati si o vila de 400 de metri patrati la ultimul etaj, cu piscina privata si spa interior. Toate camerele au fost amenajate modern utilizand materiale si resurse locale, fiind inspirate de imprejurimile insulei. 

Hotelul gazduieste un restaurant condus de un chef decorat cu o stea Michelin. 

Restaurantul Varoulko Santorini este condus de Lefteris Lazarou, unul dintre cei mai faimosi bucatari greci. S-a nascut in 1952 la Pireu, Atena, tatal lui era bucatar pe nave de croaziera.

Este primul bucatar grec care a primit vreodata o stea Michelin si este considerat unul dintre cei mai influenti din tara sa, in special datorita experientei sale in preparate pe baza de peste si fructe de mare. 

In prezent, detine restaurantul din Atena numit Varoulko pe care l-a deschis in 1987. Din 2010 a devenit si mai popular datorita implicarii sale in versiunea greaca a celebrului show de gatit MasterChef, ca unul dintre cei trei bucatari jurati. In trecut a fost invitat sa predea la Institutul Culinar din America.

Meniul Varoulko Santorini a fost gandit ca o experienta complexa si le permite vizitatorilor sa guste cele mai deosebite mancaruri din bucataria greceasca moderna in timp ce se pot bucura de privelisti panoramice spectaculoase asupra Marii Egee. Meniul se bazeaza pe reinterpretarea savorilor mediteraneene si a resurselor locale de peste si legume.

Restaurantul este insotit de 363 Lounge, un bar cu bauturi extravagante si cocktailuri gandite de catre Thanos Prunarus care este fondatorul Baba au Rum, unul din cele mai bune baruri  din Atena, recunoscut international. 

Hotelul ofera si o serie de activitati prin care poate fi explorata insula si imprejurimile. Printre acestea sunt plimbarile cu un yacht privat, sesiuni de yoga la inaltime si scufundari. 

Grace Hotel a devenit cunoscut si datorita facilitatilor pe care le ofera. Se afla in apropierea celor mai frumoase plaje din Santorini si ofera in acelasi timp si plimbari cu cina pe un yacht privat ce pot fi personalizate in functie de destinatie. Se ofera plimbari pana la insula Mikonos din estul Greciei prin care se pot descoperi imprejurimile si istoria lor bogata.

Barul ofera sesiuni de degustare a unor vinuri selecte, produse local in Santorini din soiurile de struguri specifice. Sesiunile de yoga sunt programate in timpul orelor de apus si rasarit pentru o experienta inedita si sunt realizate la inaltimi cu privelisti uluitoare. 

Hotelul poate organiza la cerere evenimente private si nunti de neuitat pe stancile insulei, la 363 de metri deasupra marii. Mai multe detalii despre hotel si despre rezervari veti gasi aici.

Citește în continuare