Skip to content

Recent a fost finalizata una dintre cele mai spectaculoase vile din Grecia. A fost gandita ca un iaht futurist blocat intre stancile abrupte. Are un design minimalist si functioneaza pe principii sustenabile.

Atelierul de arhitectura Vrantsi din Atena a proiectat o vila care iese din stancile pe coasta de vest a Greciei si preia forma unui iaht futurist, cu linii lungi si armonioase. Cladirea se integreaza perfect in peisajul natural dar abordeaza in acelasi timp o estetica dinamica si iesita din comun.

Vila este o locuinta privata cu iesire la coasta mediteraneana, a fost construita incepand cu 2020 si finalizata recent.

Locuinta a fost denumita „Villa Earth” (Vila Pamant) deoarece aduce la un loc diferite principii arhitecturale. De la departare, imita imaginea unui iaht care iese din apa si se infige in coasta stancoasa a Greciei. 

Structura constructiei este impartita pe trei nivele si este realizata din otel si beton cu pereti mari din sticla. Fatada indreptata catre mare are o curbura formata din linii organice prin care se integreaza armonios in imprejurimi.

Pentru proiectarea si construirea cladirii, arhitectii au folosit cele mai recente tehnologii pentru a crea o locuinta in care sticla, otelul si betonul asigura o rezistenta ridicata, urmand totodata o estetica futurista. Pentru a obtine curbele complexe si organice ale vilei au fost utilizate modelarea parametrica si fabricarea dupa modele digitale.

De asemenea, arhitectii au colaborat cu peisagisti pentru a integra pe acoperisul vilei o gradina cu vegetatie luxurianta si plante specifice zonei. Interiorul este decorat cu ierburi aromatice si plante locale rezistente la umbra. Prin astfel de initiative, arhitectii si-au propus o abordare de proiect sustenabil, bazata pe constientizarea principiilor ecologice in arhitectura.

De la demi-solul locuintei se poate cobori pe malul marii unde doua barci cu propulsie electrica sunt ancorate la un mic ponton. 

Pe langa spatiile de locuit, vila are de asemenea si o piscina privata si diferite sali si zone exterioare dedicate activitatilor sportive. Arhitectii au gandit constructia pentru a servi drept un sanctuar intim, situat intre stanci si mare.

Este un proiect care reda o tendinta actuala in design si moda: luxul discret.

Citește în continuare