Skip to content

La un an de la incidentul de pe scena Oscar, Chris Rock glumeste pe seama palmii primite de la Will Smith in showul „Indignare selectiva”, disponibil pe Netflix. Comediantul face glume si despre acuzatiile de rasism aduse de Meghan Markle familiei regale.

In week-end, Netflix a transmis live un spectacol de stand-up comedy al lui Chris Rock, intitulat „Selective Outrage” (Indignare selectiva). Este al doilea program special al comediantului disponibil pe Netflix dupa „Tambourine” din 2018.

Incepand cu luna aprilie 2022, Chris Rock a calatorit in intreaga lume in cadrul turneului sau „Ego Death World Tour”, care a marcat revenirea la stand-up comedy dupa o pauza de cinci ani. Showul transmis pe Netflix a avut loc la Hippodrome Theatre din Maryland, Baltimore, fiind disponibil live in 190 de tari. In prezent, inregistrarea poate fi urmarita pe Netflix. 

Momentul asteptat de toata lumea in showul lui Rock a fost discutia legata de palma pe care Will Smith i-a dat-o anul trecut pe scena premiilor Oscar. 

Subiectul a fost abordat de Rock inca din primele trei minute ale prestatiei sale: „Zicala este „cuvintele dor”. Oricine spune ‘cuvintele dor’ nu a fost niciodata lovit in fata. (…) Am primit o palma acum un an… Si oamenii intreaba: „A durut?”. Inca doare. Imi rasuna in urechi „Summertime”. Nu sunt o victima. Nu ma veti vedea niciodata la Oprah sau la Gayle in emisiune plangand. Nu veti vedea niciodata asta.”

In privinta durerii resimtite in timpul palmei lui Smith, Rock a fost direct: „Will Smith este semnificativ mai mare decat mine. Nu suntem de aceeasi marime. Will Smith face filme fara tricou. Pe mine nu m-ati vazut niciodata facand un film fara camasa. Will Smith l-a jucat pe Muhammad Ali intr-un film. Credeti ca am dat o auditie pentru acel rol? Eu am jucat rolul lui Pookie in „New Jack City”. Eu am jucat o bucata de porumb in ‘Pootie Tang’.” 

Comediantul a dezvaluit ca titlul spectacolului sau a fost inspirat tot de palma primita: „Will Smith practica ‘Indignarea selectiva’. Toata lumea care ma cunoaste cu adevarat, stie ca nu am avut nimic de-a face cu acel rahat.” Rock se refera la inregistrarea „Red Table Talk”, in care Smith si Jada Pinkett Smith au recunoscut ca sotia sa a avut o aventura cu un alt barbat. Ulterior, presa si publicul american l-au ironizat pe Smith pentru ca a vorbit deschis despre acest lucru.

Rock a dezvaluit ca a incercat sa ia legatura cu Smith dupa difuzarea episodului: „Am incercat sa il sun si sa ii transmit condoleante. Nu mi-a raspuns la telefon.”

Comediantul a continuat apoi sa enumere toti oamenii din Hollywood care l-au numit pe Smith „b*tch” (catea) dupa „Red Table Talk”, inclusiv „The View”, „The Talk”, „The Breakfast Club”, „Drink Champs” si asa mai departe. „Toata lumea i-a spus ca e o catea si pe cine loveste? Pe mine.”

Rock a insinuat, de asemenea, ca disensiunile dintre el si familia Smith au pornit de fapt de la gala premiilor Oscar din 2016 care a fost gazduita de comediant. In acel an, Pinkett Smith a cerut prietenilor din Hollywood sa boicoteze gala din cauza lipsei de diversitate in nominalizari: ”Ea a spus, la naiba, ca ar trebui sa demisionez pentru ca Will nu a fost nominalizat pentru „Concussion”. Ce naiba? Apoi am facut niste glume despre asta. Cui ii pasa? Asa stau lucrurile. Ea a inceput. Eu am terminat-o.”

Apoi a schimbat tonul, impartasindu-si admiratia pentru actor. „Il iubesc pe Will Smith, l-am iubit toata viata mea… face filme grozave. Am tinut cu Will Smith toata viata mea. Il sustin pe acest nenorocit”. a spus Rock.

In privinta lipsei de reactie pe care a avut-o dupa palma primita, Rock a sustinut ca nu a facut nimic „pentru ca asa fost crescut. Si stiti ce m-au invatat parintii mei? Sa nu te bati in fata albilor”.

Comediantul a abordat o serie de subiecte menite sa sublinieze vedetele obisnuiesc sa se simta indignate selectiv, inclusiv obsesia lui Meghan Markle pentru familia regala britanic.

Rock a pus sub semnul intrebarii socul exprimat de Meghan Markle in timpul interviului cu Oprah in care a vorbit despre rasismul din familia regala: „Nu i-ai cautat pe Google pe nenorocitii astia? Despre ce naiba vorbeste ca nu stia? Este vorba despre familia regala. Ei sunt rasistii originali. Ei au inventat colonialismul. Ei sunt originea rasismului. Ei sunt Sugarhill Gang ai rasismului. (…) Uneori este vorba doar de niste socrii de rahat. Pentru ca ea se plange, eu ma intreb: ‘Despre ce naiba vorbeste? Sunt atat de rasisti, incat au vrut sa stie cat de brun va fi copilul…’. Eu zic: ‘Asta nu e rasism’, pentru ca’ pana si negrii vor sa stie cat de brun va fi copilul. La naiba. Ne uitam dupa urechi ca sa vedem cat de brun va fi copilul.”

Segmentul despre Meghan si familia regala a inceput cand Rock a afirmat ca „toata lumea incearca sa fie victima, inclusiv oameni care stiu foarte bine ca nu sunt victime”. Dupa ce a mentionat-o in mod special pe Meghan, el a spus ca „pare o doamna draguta, care doar se plange. Adica, nu a nimerit la loteria pielii deschise? Si tot ea se plange?”.

Mai multe despre intamplarile din timpul galei Oscar 2022 dar si impactul cultural pe care l-a avut incidentul in lunile ulterioare, puteti citi mai jos.

Citește în continuare