Skip to content

Citeste Romaneste, o campanie care iti aduce in atentie scriitorii romani. Reduceri la titluri selectate.

Marii distribuitori online de carte, emag.ro si elefant.ro, s-au alaturat initiativei Ministerului Culturii in campania “Citeste romaneste” care isi doreste sa creeze o punte intre cititori si scriitorii romani, precum si sa creasca consumul de carte.

Ca urmare a restrictiilor din ultima vreme, piata de carte – la fel ca majoritatea domeniilor de sales –  a fost grav afectata, iar in conditiile in care consumul de carti era si asa foarte mic, editurile se afla acum in situatii economice delicate, comparabile cu criza economica din 2008.

In Romania se vand anual 20 de milioane de carti, in timp ce in Franta se vand 430 de milioane de carti, iar in Italia 190 de milioane.

Campania “Citeste Romaneste” incearca sa fie alături de autorii romani prin promovarea consumului de carte romaneasca, iar daca vreti sa faceti o investitie morala si in lecturile voastre, dar si in piata de carte, va recomandam sa cumparati carti ale autorilor romani.

Pentru inspiratie, e bine sa stiti ca printre cele mai citite carti cu autori romani ale anului trecut s-au aflat:  “Orice om ii este teama. Un partid, doi ani si trei premieri” – Radu Parachivescu. “Conversatii cu Regele Mihai” – Stelian Tanase, “Maria Tanase, Artista, omul, legenda”- Stejarel Olaru

Urban.ro va recomanda 10 dintre cartile aflate in Campania “Citeste Romaneste” care au reducere pe site- urile celor doua companii sustinatoare.

eMAG.ro

Gabriel Liiceanu -Apel catre lichele – reducere 17%

Ioana Bradea –  Bagau – reducere 15%

Mircea Cartarescu – Solenoid – reducere 25%

Neagu Djuvara – Intre orient si occident – reducere 15%

T.O Bobe – Cartea Neinspravirii – reducere 29%

Elefant.ro

Stejarel Olaru – Viata Mariei Tanase, 40% reducere

Traian Berbeceanu – Radiografia unei marsavii juridiciare, 30% reducere

Mircea Cartarescu – Creionul de tamplarie, 15%, reducere

Radu Paraschivesscu – Recviem vesel pentru tata,   25% reducere

Principele Radu al Romaniei – Secolul XXI si Casa Regala,  32% reducere

Citește în continuare