Skip to content

Concertul anual in memoria lui John Lennon va fi sustinut de Patti Smith, Jackson Browne si Rosanne Cash. Spectacolul e gratis online.

Patti Smith, Jackson Browne, Natalie Merchant, Rosanne Cash si Taj Mahal sunt artistii care si-au anuntat participarea la cea de-a 40-a editie a concertului caritabil organizat in memoria lui John Lennon.

Evenimentul se numeste John Lennon Tribute Charity Concert, este prezentat de Theatre Within, organizatie non-profit care a lansat evenimentul in 1981, la un an dupa moartea muzicianului britanic. Concertul va fi difuzat gratuit pe platforma www.LennonTribute.org incepand cu 9 octombrie pana pe 12 octombrie.

Programul cuprinde coveruri nelansate din editiile trecute, dar si noi interpretari ale unor piese Lennon si The Beatles semnate de Jorma Kaukonen, Martin Sexton, Joan Osborne, Bettye LaVette, Shelby Lynne, Marc Cohn, Willie Nile, Nicki Richards, The Kennedys si Ron Pope.

Cu ocazia acestui concert, Yoko Ono, vaduva lui John Lennon, a declarat ca “John a fost un spirit iubit de toata lumea atat cat a fost printre noi in cei 40 de ani de viata, cat si acum, la 40 de ani distanta de la disparitia sa. In tot acest timp, Theatre Within a sarbatorit muzica lui si mesagele sale prin acest concert tribut anual, care ajuta prin programele sale multe persoane care sufera din cauza cancerului, incluzand workshopul de scriere de cantece John Lennon Real Love Project. Acesta este un mod extraordinar de a-l onora pe John si valorile pentru care el a luptat.”

De asemenea, pe platforma vor mai fi disponibile si sesiuni de discutii despre muzica lui John Lennon, dar si despre implicarea sociala a acestuia. Dintre vorbitorii anuntati deja, vor fi fotograful Bob Gruen, producatorul Jack Douglas, realizatorul radio Dennis Elsas, criticul muzical Anthony DeCurtis si dramaturgul V (Eve Ensler).

Mai mult, Theatre Within va oferi gratuit 135 de workshop-uri online pentru copii si adolescenti care si-au pierdut un parinte din cauza cancerului si pentru pacienti adulti si supravietuitori ai bolii, scopul concertului fiind unul de strangere de fonduri pentru victimele si apartinatorii acestei boli.

La 80 de ani de la nasterea lui John Lennon, o colectie speciala curatoriata de Yoko Ono este disponibila publicului intr-un album aniversar.

36 de piese alese de Yoko Ono, vaduva lui John Lennon si de fiul acestora, Sean Lennon, vor fi pe albumul „Gimme Some Truth: The Ultimate Mixes”, un cadou aniversar pentru fanii artistului. Editia deluxe a celebrarii aniversarii lui John Lennon va cuprinde doua CD-uri, o carte de 124 de pagini si varianta Blu-Ray, dar si un poster monocrom cu artistul si doua carti postale. De asemenea, pe una dintre cartile postale este scrisoarea trimisa de John Lennon catre Regina Marii Britanii in 1969, scrisoarea-protest impotriva implicarii Regatului Unit in conflictul nigerian si a alierii cu SUA in razboiul din Vietnam. De-a lungul vietii, John Lennon a fost unul dintre cei mai vocali activisti.

Citește în continuare