Skip to content

Comportamentele alternative, accesoriile anti stres sau alarma pe telefon va ajuta sa nu va mai atingeti fata – 5 trucuri care functioneaza

Una dintre masurile de preventie pentru a diminua riscul de infectare cu Covid-19 este aceea de a nu ne mai atinge fata, o metoda aparent simpla, dar care, in fapt, nu este atat de usor de aplicat.

Specialistii spun ca ne atingem fata de aproximativ 23 de ori pe ora, de cele mai multe ori fara sa constientizam. Totusi, putem reduce cu mult acest numar daca aplicam cateva trucuri simple, dar eficiente.

Identificati factorii care va determina sa va atingeti des fata

Atingerea fetei in mod repetat poate avea la baza stresul sau plictiseala, dar si unii factori declansatori, cum ar fi pielea prea uscata, un cos, bretonul care cade prea aproape de sprancene etc. Primul pas in a reduce acest obicei este de a identifica acesti factori si de a-i contracara.

Gasiti un comportament alternativ care sa inlocuiasca obiceiul atingerii fetei

De exemplu, ori de cate ori vreti sa va atingeti fata, atingeti-va, in schimb, bratul. In timp, noul obicei il va inlocui pe cel vechi, iar voi veti diminua cu mult riscurile.

Setati-va o alarma cu mesajul “Nu-ti mai atinge fata!”

Cand cititi un astfel de mesaj cel putin o data la cateva ore deveniti mult mai constienti de obiceiul atingerii fetei si cresc sansele de a va opri la timp. O alta varianta asemanatoare este aceea de a va ruga prietenii sa va spuna ori de cate ori va atingeti fata.

Folositi accesorii anti stres care sa va tina mainile ocupate, reducand, astfel, riscul de a va atinge fata

Diminuati stresul si riscul de a va atinge fata cu diverse accesorii anti stres. Atat timp cat aveti mainile ocupate, nu va veti mai atinge fata atat de des. Dezinfectati periodic aceste obiecte pentru ca si pe suprafata lor pot fi microbi sau virusuri.

Aveti mereu la voi solutie dezinfectanta pentru maini si servetele pe care sa le folositi atunci cand atingeti alte suprafete

Dezvatul de acest obicei nociv se va face in timp, asa ca dezinfectati-va des mainile cu o solutie speciala si nu atingeti cu mana diverse butoane, usi sau alte suprafete, ci folositi in schimb servetele.

Citește în continuare