Skip to content

Dakota Johnson va juca in productia Netflix “Persuasion”, o adaptare a romanului omonim scris de Jane Austen. Unde poti asculta podcastul ei despre victimele agresiunilor sexuale

Credit line: Profimedia

Descrisa ca o abordare moderna a unei povesti indragite, pelicula “Persuasion” spune povestea lui Anne Elliot, o femeie nonconformista, care traieste cu familia ei plina de snobi, dar aflata in pragul falimentului. Are 27 de ani, este necasatorita si se reintalneste cu un barbat pe care in trecut a fost convinsa sa il respinga, iar acum are o a doua sansa la iubire.

Productia peliculei Netflix este asteptata sa inceapa in luna mai. Carrie Cracknell este regizoarea filmului. Ron Bass si Alice Victoria Winslow au adaptat scenariul pentru cinematografie.

“Persuasion (Persuasiune)” a fost ultimul roman scris de Jane Austen, inainte de moartea sa, in anul 1817. Cartea a fost adaptata de mai multe ori pentru cinematografie, una dintre productii fiind filmul de televiziune din 2007, cu Sally Hawkins.

Un alt film bazat pe acelasi roman, “Persuasion”, este acum in productia Searchlight Pictures. Acrita Sarah Snook face parte din distributie. Aceast film este regizat de Mahalia Belo, iar scenariul este scris de Jessica Swale.

Dakota Johnson poate fi vazuta in drama “Our friend”, alaturi de Jason Segel si Casey Affleck.

De asemenea, va aparea si in filmul scris si regizat de Maggie Gyllenhaal, “The Losta Daughter”, dupa romanul cu acelasi nume scris de Elena Ferrante (“Fiica pierduta”).

De asemenea, va aparea si in filmul “Am I OK?”, regizat de Stephanie Allynne si Tig Notaro.

Dakota Johnson s-a nascut in Austin, Texas, si este fiica actorilor Don Johnson si Melanie Griffith. Bunica materna este actrita Tippi Hedren.

In 1999, a debutat in filmul “Crazy Alabama”, unde impreuna cu sora ei vitrega, Stella Banderas, au interpretat rolurile fiicelor mamei lor naturale, Melanie Griffith. Filmul a fost regizat de tatal vitreg, Antonio Banderas.

In anul 2016, Dakota Johnson a fost nominalizata la Zmeura de Aur pentru rolul Anastacia Steele din filmul „Fifty Shades of Grey”.

In 2019, a lansat podcastul “The Left Ear”, in care victime ale abuzurilor sexuale isi impartasesc experientele.

Episoadele pot fi ascultate aici:

„In urma cu un an, le-am cerut femeilor si fetelor din intreaga lume sa ma sune si sa imi lase un mesaj vocal cu povestile lor privind violenta sexuala, abuzul si inegalitatile de gen. Nu voiam sa vorbesc in numele lor, ci doar sa le ascult. Acesta este „The Left Ear”, un podcast unde veti putea gasi si asculta mesajele vocale. Pentru a proteja anonimatul, vocile victimelor au fost usor editate si toate detaliile care ar putea trimite la identificarea lor au fost sterse. Cu exceptia acestor lucruri, nimic nu a fost modificat. Acestea sunt povesti ale unor oameni reali din intreaga lume”, a scris in acel an actrita pe Instagram.

Dakota Johnson a declarat atunci ca numele platformei a venit de la ideea potrivit careia cineva poate fi salvat daca este ascultat „cu inima”: „Urechea stanga este cea mai apropiata de inima. Ascultand cu inima, poti salva pe cineva”.

Citește în continuare